Home

Achtergrond

Vermoeide chef Adrià sluit restaurant

De beroemde Spaanse chef-kok Ferran Adrià gaat zijn bekroonde restaurant elBulli een paar jaar sluiten om zich op andere zaken te kunnen concentreren, met name smakelijke experimenten die hij het moleculaire koken heeft gedoopt.

Dit heeft hij op een Madrileens gastronomisch festijn gezegd. De 47-jarige Adrià beklemtoonde niet met pensioen te gaan, maar tijd te willen maken voor het creatieve koken. Met het driesterrenrestaurant elBulli als dagtaak lukt dat niet. Adrià zei er vijftien uur per dag te werken. Dat is niet langer vol te houden. Hij is een van de beroemde koks die er de afgelopen tijd na een reeks onderscheidingen en prijzen vermoeid mee ophouden. De uitspanning elBulli in de provincie Gerona ten noorden van Barcelona sluit in 2012 en 2013 zijn deuren, aldus Adria.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.