Home

Achtergrond 6 reacties

Verdeling Argentijns vleesquotum lastig

De verdeling van het Hilton-quotum, 28.000 ton tariefvrij rundvlees bestemd voor de EU, blijft problemen veroorzaken in Argentinië.

Dit meldt de Nederlandse landbouwvertegenwoordiging in Argentinië.

Vorige week werd voor de derde maal een voorschot van 10 procent opengesteld, maar partijen gingen naar de rechter om de onderlinge verdeling te regelen. De belangenbehartigers van de grote exporteurs zijn het fundamenteel oneens over de voorgestelde verdeelwijze. Daarvoor loopt een publieke consultatieronde.

Het Nationaal Bureau Voedselcontrole zal op zijn vroegst 5 februari bekendmaken hoe de resterende hoeveelheid verdeeld zal worden. Een van de bijkomende verplichtingen is dat de exporteur voor 1 mei tenminste 70 procent van zijn quotum verscheept moet hebben. Tot 30 juni is er tijd om de laatste 30 procent weg te krijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Tariefvrij om de Euro pese vleesprijs te drukken,stel je voor dat in de EU de vleesprijs gaat stijgen dan is lijden in last ,dan komt de NMA in Actie.Het is net als met tomaten uit Marokko ,die worden ook in de EU gedumpt om de prijzen laag te houden,terwijl hier tuinders met kassen failliet gaan.Laat dat vlees maar mooi in Argentinie,de gewone man kan daar nauwelijks vlees betalen

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Waarom mogen Kenianen zoveel bloemen in de EU afzetten als zij maar willen en kunnen terwijl de invoer van rundvlees uit ZuidAmerika gelimiteerd is? Ik beschouw dit als valse concurrentie. Globalisering moet voor iedereen gelden ongeacht de sector.Welke veehouder kan mij dit uitleggen?

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Er is geen enkel verschil. Er kmem zeer veel bloemen uit Equador. Er si geen verschil tussen Argentinie en Equador. Dat zij allebei vrij arme landen. Nee , blijkbaar is er verschil in agrarische producten.....terecht ???

 • no-profile-image

  Han

  @Teun Tuinder. Er is een verschil tussen vlees van Argentijnen en bloemen van Nederlanders uit Kenia. Daar komt bij dat Kenia een ontwikkelingsland is

 • no-profile-image

  Hans

  Goede opmerking Teun Tuinder, ik heb ook al is gevraagd waarom er wel een heffing op vlees is, en niet op soja?? Maar het is om het even, als de vleessheffing er af gaat, of de soja heffing er op komt, Dan kan de NL bio industrie de tent wel sluiten. En toch is dat Latijnse vlees lekkerder, duurzamer en diervriendelijker en goedkoper.

 • no-profile-image

  Han

  Moeten EU boeren zich zorgen maken over de import quota van Agentinie, als de Argentijnen het niet eens kunnen worden over wie wat mag leveren. Leveren ze niet, kunnen wij eens een meevaller incasseren. Jammer voor de importeur weet hij ook eens wat het is als de >oogst< mislukt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.