Home

Achtergrond 9 reacties

Verburg wil nieuw kenniscentrum

Om nog sneller over informatie te beschikken bij ziektes als Q-koorts wil minister Gerda Verburg (LNV) dat er een kenniscentrum komt voor volks- en diergezondheid.

Verburg zei dat zojuist in het televisieprogramma EénVandaag. De bewindsvrouw hoopt dat zo wordt voorkomen dat nogmaals gezonde dieren moeten worden geruimd. Nu is daar volgens haar niet aan te ontkomen, hoe erg ze het ook vindt dat de dieren moeten worden gedood. ,,We hebben hier te maken met een nieuw verschijnsel. Er worden jaarlijks meer mensen ziek door deze vorm van Q-koorts. Dat is nog nooit eerder gezien en beleefd, waar ook ter wereld. Daarom moeten we nu deze draconische maatregelen nemen.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Adriaan

  Hier een link naar een rapport van het RIVN uit 2003 met een grafiek van q koortspatienten leeftijdsopbouw, je ziet het doorsneepubliek van de kinderboerderijen!<>

 • no-profile-image

  a hamstra

  L.t.O. hoe komt het dat de minister niet snel
  genoeg op de hoogte is ,of heeft u andere prioriteiten ???

 • no-profile-image

  Han

  Hoi Arie, De uitspraak van Verburg slaat vermoedelijk op Nederland. Uit een weblog van Rozema weten we hoe Q-koorts zich in Frankrijk gedraagt. Halbe vertelde ook hoe hij de ziekte controleert, Voor Nederland geldt toch al eeuwen dat er maar 1 mening telt, ONZE. Alles wat de wereld als feit accepteert geen wij eerst onderzoeken.
  Vandaar deze nieuwe geld verslindende commissie, tijdens de q-koorts hebben we geen specialisten van de Faculteit Diergeneeskunde gehoord of gezien, alleen enkele veeartsen die niets voelden voor de ruiming. Het probleem is volgens mij eenzijdig belicht met een bepaald doel.

 • no-profile-image

  Jan

  Hiermee geeft Verburg een brevet van onvermogen af aan de huidige kenniscentra GD en CVI (WUR Lelystad) Die kunnen dus opgeheven worden. Als zij de literatuur hadden bijgehouden dan hadden zij de huidige ontwikkeling al in 2007 of misschien nog wel eerder kunnen signaleren.

 • no-profile-image

  gert

  Afleidingsmanoevre van Verburg of een brevet van onvermogen voor de GD en RIVM

 • no-profile-image

  f

  Beste Jan,

  Wellicht is het interessanter om te kijken wat het RIVM heeft gedaan op het moment dat zij op de hoogte zijn gesteld van de eerste berichten.

 • no-profile-image

  Gerard

  non-vaccinatiebeleid is oorzaak van alle ellende = politieke keuze, dier en boer liggen nu op het politieke altaar.

  BEDANKT GERDA

 • no-profile-image

  harmen

  Ik las dat wij een hoogleraar veterinaire volksgezondheid hebben in Utrecht (Frans van Knapen) die een zeer heldere mening heeft in dezen. Van Knapen mag bij uitstek op dit terrein deskundig geacht worden, maar is kennelijk niet geconsulteerd. De kennis is er wel -lees ook alle info uit o.m. Frankrijk en Duitsland- , maar het lijkt of Verburg en haar ambtenaren een blinde vlek hebben voor informatie die niet in hun kraam past. De geitenhouderij moet en zal geslachtofferd worden als teken van een krachtdadig optreden tegen een infectie die zijn weerga in de wereld niet kent. Er zijn al zes slachtoffers gevallen!

 • no-profile-image

  arie maas

  Mevr. Verburg U doet hier een heel interresante uitspraak "dit is nog nooit eerder gezien en beleefd, waar ook ter wereld" is daar bewijs van ? Zijn er onderzoeken gedaan in "de rest van de wereld??" kom met feiten niet met nog meer het vuur opstoken.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.