Home

Achtergrond 11 reacties

Verburg wil alle geiten en schapen enten

Minister Verburg gaat proberen voldoende vaccin te verkrijgen voor het enten van alle geiten en schapen in Nederland tegen Q-koorts.

Dat heeft zij vanochtend toegezegd in een debat met de Tweede Kamer over Q-koorts.

De fracties van CDA, PvdA, VVD en SP vroegen om het enten van alle geiten en schapen en hebben daar een motie voor ingediend.
Probleem daarbij is dat daar nu niet voldoende vaccin voor is. Nederland krijgt dit jaar 1,5 miljoen doses vaccin beschikbaar en dat is niet voldoende. Verburg gaat proberen om bij de Nederlandse fabrikant meer vaccin te krijgen maar ze zei erbij dat dit moeilijk zal zijn. Daarom neemt ze ook contact op met een Franse vaccinfabrikanten, hoewel dat vaccin iets minder geschikt is voor Q-koorts.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Lief Edelschwein. Wat aandoenlijk dat jij op Gerda valt. Ja, zo'n kuifje heeft wel wat hé? Maar verkijk je niet, want een metertje lager is ze inktzwart gepermanent. Niks frivools aan! Ik kom bijna dagelijks in of langs het Reichswald en zal je van tijd tot tijd een vette kluif toewerpen over het raster van de Koningsvennen. Met of zonder blond kuifje!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Deine Giselde hatt eine ausserordentlichen hinten, Edelschwein!!! Viel spass!

 • no-profile-image

  koen_vanmeurs@hotmail.com

  Wat wil mevrouw Verburg nu eigenlijk? Enten of ruimen?

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Nou spotvogel.Verburg wil ik niet in mijn harem.....Als mijn Giselde daar achter komt.....!! ----- Gaat de sector wel helemaal vrijuit ....?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Dat heeft wel héél lang geduurd, mevr. Verburg, om dit te besluiten!!!... Jammer!!!... Bovendien vind ik het bedroevend dat u daar zo laat mee komt!!!!!.....

 • no-profile-image

  jan

  onbehoorlijk beleid, en inderdaad , hier had al veel eerder op ingespeeld moeten worden, waarom altijd eerst het kalf verdrinken en dan de put dempen.

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Het is een schande. Allang wist men dat Q koorts gevaarlijk kan zijn. Dan de boel uit de klauwen laten lopen en dan nu pas enten. Gevolg: dieren gedood en geitenhouders in grote financiële en emotionele nood. -------Ik wwet nog steeds niet wie nu echt de hoofdschuldige aan dit drama is. Want ik ben er niet zo zeker van dat dat allemaal aan Verburg ligt.....dat is wel lekker gemakkelijk

 • no-profile-image

  Mariam de Jong

  He, he, Verburg, worden we eindelijk wakker?! Onlangs heb ik vernomen dat het ruimen van de dieren helemaal niet nodig was geweest, zeker niet, als er een preventief inentingsprogramma voor de dieren was ingesteld, om erger te doen voorkomen. Wel mosterd na de maaltijd, nietwaar?! Als het inenten van de mensen geldt, waarom dan ook niet voor de dieren, hoefden ze ook niet massaal geruimd te worden!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zoals er ook al in ander fora (het laatst in "chauffeur met teveel kippenmest in duitsland") wordt gesteld: het is NU tijd om LNV en die afzichtelijk monsterlijke minister keihard aan te vallen. Want het werd al veel te vaak van de daken geroepen: enough is enough!

 • no-profile-image

  boerin

  Verburg wil eerst alle geiten ruimen, zodat er minder vaccin (economisch komt dit beter uit) nodig is. Schapen laten ze maar lopen want 1,4 miljoen schapen ruimen kost te veel tijd en geld. 400000 geiten ruimen dat kan financieel nog wel uit.
  Schande dat we hier nog steeds over moeten praten over dit zinloos geweld.
  Als ze eerder (in 2007) gereageerd hadden op de q-koorts dan hadden we gewoon alle geiten en schapen kunnen enten en dan hierop weer onderzoeken kunnen doen, wat het resultaat van deze enting dan zou zijn. Meten is weten.
  De schade onder de getroffen geitenhouders is nu financieel en emotioneel zo groot dat is met geen pen te beschrijven.

 • no-profile-image

  Renée

  Mariam, Verburg is juist heel erg wakker. Het plan was immers eerst saneren. De druk wordt nu wel heel erg groot, dus gaat ze nu op zoek naar een vaccin.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.