Home

Achtergrond 1 reactie

Verburg organiseert congres over EU-landbouwbeleid

Het ministerie van LNV organiseert deze maand een conferentie over de toekomst van het Europees landbouwbeleid.

Dat schrijft minister Gerda Verburg in een brief aan de Kamer. De conferentie vindt plaats in de derde week van januari. Verburg heeft alle EU-lidstaten uitgenodigd, alsmede de Europese Commissie. De conferentie is verder besloten. De resultaten wil Verburg inbrengen tijdens een daaropvolgende EU-landbouwraad.

Op de conferentie zal Verburg de Nederlandse ideeën inbrengen over het EU-landbouwbeleid van na 2013, zoals neergelegd in haar 'houtskoolschets' van september 2008. Volgens de minister bestaat er inmiddels brede steun in de EU voor het daarin neergelegde idee om landschaps- en waterbeheer door boeren te belonen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Dit wordt dus een congres waar over doch zonder de boeren wordt beslist over de toekomst van de boeren. Het enige wat we weten is dat de minister de Nederlandse boer wil laten belonen als hij Vogeltjes - en WATER boer wordt.
    Te hopen is dat vergoeding per m3 gaat, nu Kopenhagen mislukt en dus de zeespiegel met zoveel meters stijgt, dat dijken bouw onmogelijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.