Home

Achtergrond 10 reacties

Verburg: ík vroeg Balkenende Natura 2000-brief te sturen

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft premier Jan Peter Balkenende gevraagd een brief te schrijven naar Commissie-voorzitter José Manuel Barroso, om de problemen bij de uitvoering van Natura 2000 aan te kaarten.

Dat zegt minister Verburg in een interview met landbouwblad Veldpost. "Het is mijn initiatief. Ik ben verantwoordelijk voor die portefeuille. […] Tegen Balkenende heb ik gezegd: als je een gesprek hebt met Barroso, wil je dit dan ook onder zijn aandacht brengen?"

Balkenende schreef in juli een brief, waarin hij vroeg om een herziening van de natuurbeschermingsregelgeving. Die zou te strikt zijn, en daardoor knellend voor het (agrarisch) bedrijfsleven. Barroso wees, in zijn antwoord uit oktober, een herziening van de hand. Volgens hem is met de bestaande regels goed te werken.

Opmerkelijk is dat minister Gerda Verburg de Kamer kort voor de zomer nog schreef dat de Europese Commissie een herziening van de EU-natuurrichtlijnen niet ziet zitten.

De Kamer debatteert vanavond met premier Balkenende en de ministers Verburg en Jacqueline Cramer (Vrom) over de kwestie.

Lees ook Verburg neemt meeste wijzigingen Natura 2000 over

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  Met deze minister en met LNV valt absoluut niet op een gezonde basis te praten. Want die lui zijn ziekmakend!

 • no-profile-image

  kurt

  Nein Danke!

 • no-profile-image

  gert

  Verburg is afgelopen jaar en mede op het CDA congres dan wel erg onder druk gezet door de CDA achterban waar nogal wat boeren in zitten,om Barosso een brief te sturen ,het antwoord hierop wordt ook weer op meerdere manieren uitgelegd,wie het snapt mag het zeggen

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Als meisje vroeg Gerda haar grote broer al om voor haar liefdesbrieven te schrijven naar blinde bewonderaars. Daarom is ze ook zo beboerd terecht gekomen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik leg het je uit Gert. Gerda is nooit erg goed bij de les geweest en kan eigenlijk helemaal niet rekenen en schrijven. Zélfs nadenken heeft dat bontkuivige wicht op de boerdeij in Zwammerdam nooit geleerd. Maar lezen kan ze wel en vooral de letter N intrigeerde haar altijd al, omdat ze 'dat' nog nooit gedaan heeft. En 2000 keer achter elkaar met Barosso, dat leek haar wel wat. Daarom heeft ze Balkie gevraagd om haar ultieme liefdesbrief voor haar te schrijven. En te bezorgen. Dat moest dus wel op een fiasco uitlopen! Haar zoveelste!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wel bij de les blijven Anti Jacht. Om drachtig te worden moet een geit wel besprongen zijn door een hijgend hert. Heb jij geit Gerda weleens bekeken? Welke niet bijziende bok wil daar nou op?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het wordt steeds gekker met dit kabinet. Dacht de hele natie dat Balkenende zichzelf voor het eerst in zijn leven overtroffen had door eigenzinnig een initiatief te nemen, komt er daar ineens Bucks Bunnie Verburg uit zijn clownshoedje tevoorschijn om een geheimpje op te biechten. Het jachtseizoen is dankzij deze minister nog steeds open. Hopelijk opent het parlement vanavond een klopjacht op deze kreupele geit.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Boer, in het forum "CHAUFFEEUR MET TEVEEL KIPPENMEST IN DUITSLAND' staat informatie genoeg om de Mestwetgeving compleet mee onderuit te halen. Dat zou eerst eens heel snel moeten gebeuren. Daarna valt er over heel veel dingen op een gezonde basis verder te praten

 • no-profile-image

  anti

  Het jachtseizoen op drachtige reegeiten is open tot 15 maart. Dus het kan nog.

 • no-profile-image

  boer

  Gewoon het onzinnige aanvullende ammoniakbeleid afschaffen dan hebben wij hier, net zoals in het buiteland, ook geen problemen meer met Natura 2000.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.