Home

Achtergrond 6 reacties

Verburg: duurzame landbouw meer waarderen

De samenleving mag wel wat meer waardering hebben voor de bijdrage die de agrosector levert aan verduurzaming.

Dat heeft LNV-minister Gerda Verburg vanmiddag gezegd in haar nieuwjaarstoespraak.

Verburg stelde dat het agrocluster veel doet aan innovatie en verduurzaming. "De Nederlandse land- en tuinbouw behoort wat dat aangaat tot de wereldtop. Vermaatschappelijking van de landbouw vraagt om wederkerigheid; de maatschappij mag wel wat meer oog hebben voor de bijdrage van het agrocluster. Dat betekent erkenning en een goede prijs voor een goed product."

Verburg wil komen tot één informatiesysteem voor duurzaamheid, waarin zaken als milieu, dierenwelzijn, eerlijke handel en watergebruik zijn opgenomen. Ze sprak ook over de Q-koorts, waarvan geitenhouders en patiënten slachtoffer zijn. "We zullen er nog een tijdje mee te maken hebben."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  verburg is lekker duurzaam bezig met het vernietigen van de geiten.

 • no-profile-image

  Hendrik de broer van Gait

  Beste Gert, Als je dat maar blijft zeggen en prediken dan wordt het natuurlijk nooit wat net een redelijke prijs. Op zich betalen de consumenten wel een redelijke prijs maar de prijs voor de boeren is veel te laag, Dat kun je alleen maar oplossen door de produktie af te stemmen op de vraag.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Waar wacht de politiek, dus ook Gerda, op om hun waardering te laten merken?

 • no-profile-image

  veehouder

  Ik gooi maar eens een balletje op; veehouders met een duurzame stal en een duurzame mestafzet (export en/of energieproductie) zouden vrijgesteld moeten worden van het dierrechtensysteem. Dit is nu echt iets wat Verburg kan regelen als ze serieus met verduurzaming aan de slag wil.

 • no-profile-image

  gert

  De meeste consumenten gaan voor de laagste prijs en verder niks

 • no-profile-image

  vergeer

  het zou mooi zijn als de boeren wat meer gingen verdienen,maar let op mijn woorden het word er weer minder van de supermarkten strijken de winst op en de slachters dumpen hun vlees in het buitenland en de boer ploetert voort.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.