Home

Achtergrond

Veel 'wietwinkels' in Los Angeles dicht

De meeste van de circa duizend verkooppunten waar marihuana verkocht wordt in de Amerikaanse stad Los Angeles moeten dicht.

De gemeenteraad besloot gisteren dat er 187 van de circa duizend open mogen blijven en op termijn zeventig. Sinds in 1996 de softdrug voor medicinaal gebruik gelegaliseerd werd in Californië schoten de verkooppunten als paddenstoelen uit de grond wat een doorn in het oog is van de gemeente Los Angeles. Door nieuwe regels zijn veel verkooppunten gedwongen te sluiten. Zo moeten de 'wietwinkels' minstens 300 meter van een school, park of bibliotheek gelegen zijn. Ook moeten de verkooppunten om acht uur 's avonds zijn gesloten.

Artsen in Californië mogen marihuana alleen als therapie voorschrijven aan mensen die onder meer kanker of multiple sclerose hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.