Home

Achtergrond

Veel mais in VS niet geoogst

In de Verenigde Staten kan ongeveer 2,5 miljoen ton mais niet meer worden geoogst door hevige sneeuwval.

Door de sneeuw kan de mais pas in het voorjaar worden geoogst. Dat leidt tot grote verliezen, meldt de Amerikaanse website Wallaces Farmer.

In Noord- en Zuid-Dakota was de maisoogst al vertraagd toen begin december daar veel sneeuw viel. Ook in Nebraska, Michigan, Wisconsin, Illinois en Iowa staat nog veel mais op de velden. Normaal is de maisoogst rond eind november afgerond, maar de vele regen in de herfst heeft de oogst vertraagd.

Door de tegenvallende oogst stijgen de maisnoteringen op de termijnmarkt in Chicago. Volgens de termijnmarkt stappen veel financieringsmaatschappijen in de maishandel omdat ze prijsstijgingen verwachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.