Home

Achtergrond

Veel gratis groente bij acties supers

Supermarkten zijn het jaar gestart met scherpe acties voor groente en fruit.

Uit een rondgang van het Agrarisch Dagblad prijsonderzoek blijkt dat klanten gelokt worden met halve prijs of gratis tweede producten. Bij Jumbo, krijgen klanten gratis gesneden peen bij een zak aardappelen en gratis andijvie bij een rookworst of soepgroenten bij soepvlees. De grote tegenspeler Albert Heijn geeft een tweede zak spruiten weg ter waarde van 89 cent, net als een tweede zak gesneden andijvie. Ook Dekamarkt heeft voor groente en fruit een actie van tweede product gratis of 50 procent korting. Hier krijgen klanten de keuze voor het type voordeel.

C1000 komt tradtioneel met de euroknallers. Voor zeven groenteproducten is het actieniveau naar 1 euro afgerond. Dit betreft ondermeer paprika, sperziebonen, boerenkool, romatomaten en Elstarappelen. Ook de winkelketen Nettorama geeft gratis tweede verpakkingen weg voor soepgroente en rode paprika. In januari grijpen winkelketens traditioneel naar het actiewapen in de gunst om de consument.

Of registreer je om te kunnen reageren.