Home

Achtergrond

'Veel bedrijven schrappen banen in 2010'

Ruim twee derde van de Nederlandse bedrijven verwacht dit jaar meer banen te moeten schrappen.

Het bedrijfsleven ziet wel economisch herstel, maar vooral in de tweede helft van dit jaar of in 2011. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Focus, een kwartaalblad van NRC Handelsblad, in samenwerking met het adviesbureau Boer & Croon. De onderzoekers ondervroegen eind vorig jaar ruim zevenhonderd bedrijven met een omzet van minimaal 50 miljoen euro.

Onder veel bedrijven is optimisme over de omzetontwikkeling. De helft van de ondervraagden ziet een stijgende lijn; een jaar geleden was dat minder dan een kwart. Keerzijde is wel dat de groei vooral in het buitenland wordt verwacht. Een kwart rekent op omzetherstel in Nederland. Bedrijven denken er ook over na om activiteiten naar het buitenland te verplaatsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.