Home

Achtergrond 4 reacties

Vee op de weg door bevroren sloten

Weggebruikers in de Krimpenerwaard worden al dagen gehinderd door loslopend vee dat over bevroren sloten uit de weilanden loopt.

De politie roept de eigenaren van de dieren op maatregelen te nemen om dat te voorkomen.

Het gaat voornamelijk om schapen die over het ijs de openbare weg oplopen. "Dat geeft verkeersgevaarlijke situaties, vooral in de nabijheid van provinciale wegen, waardoor al snel stremming van het verkeer optreedt'', aldus de politie. Het gaat volgens de politie om wegen in het hele gebied, dat tussen Schoonhoven, Gouda en Krimpen aan den IJssel ligt.

De politie wijst de veehouders op de verplichting maatregelen te nemen waardoor de beesten de weg niet kunnen bereiken. Als ze daar niet aan voldoen, kan dat de boeren op een boete komen te staan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pietje

  Nou Freek je heb je zin , 100 koninkpaarden zij over het ijs gelopen naar de bossen van Almere. enkelen zijn door het ijs gezakt.
  Maar het komt niet door voedsel tekort volgens natuurmonumenten (AD 11jan). Ze hebben de sporen gevolgd van edelherten die t daar ook wel gezien hadden!!

 • no-profile-image

  klein boertje

  er zit toch een vervoers verbod op ?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat is eigenlijk het verschil tussen tamme en wilde beesten als ze op de weg komen? Zal wel net zo moeilijk uit te leggen zijn als gevaar voor de volksgezondheid door gezonde geiten die bedrijfsmatig gehouden worden, en geen gevaar voor de volksgezondheid door zieke geiten in de kinderboerderij. Leve het links idealisme zolang ze nergens last van hebben en op andermans pot kunnen verteren.

 • no-profile-image

  Freek

  Wat zou het mooi zijn als door de vorst al die uitgehongerde beesten uit concentratiekamp öostvaardersplassen" zouden kunnen ontsnappen...........

Of registreer je om te kunnen reageren.