Home

Achtergrond

Varkensmarkt in Frankrijk lijkt zich te stabiliseren

Op de toonaangevende Franse varkensmarkt in Plérin is deze week een notering tot stand gekomen van € 1,013 per kilo, slechts 0,1 cent per kilo minder dan net voor de jaarwisseling.

De markt lijkt zich daarmee te stabiliseren maar dat volgt wel op enkele slechte weken.

In december stond de varkensprijs op de Marché du Porc Breton constant onder druk. In de laatste zes weken van het jaar zakte de notering voordurend in waarna op de laatste veiling van het jaar een prijs van 1,014 euro per kilo werd bereikt. De gemiddelde prijs over het afgelopen jaar is uitgekomenn op 1,146 euro, 9,3 procent lager dan in 2008. Volgens het marktbestuur komt dat vooral door de voortdurende druk van de grote slachthuizen en vleesbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.