Home

Achtergrond 15 reacties

Varkensexportcentrum Eersel vrijgegeven

Het varkensverzamelcentrum in Eersel dat eerder deze week was stilgelegd vanwege vermeende tekortkomingen is vandaag na een hercontrole vrijgegeven.

Een woordvoerster van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft dat desgevraagd gemeld. Volgens de VWA zijn noodzakelijke aanpassingen doorgevoerd om de verspreiding van besmettelijke dierziekten te voorkomen.

Het bedrijf ging maandag op slot. De eigenaresse vertelde direct dat alles gewoon in orde was. De controle heeft dat woensdag uitgewezen. Ze zegt dat het bedrijf ten onrechte omzet is misgelopen, dat klanten zijn weggelopen en imagoschade is geleden. Het bedrijf overweegt juridische stappen.

Het bedrijf dat wekelijks tot vijfduizend varkens op export zet, gaat morgen weer open.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zo de waard is

  Toch eenmaal in de spreekwoorden en gezegden; de beste stuurlui staan aan wal, regel dan zelf je zaakjes op een juiste manier en laat het niet aan anderen over die je toch bij voorbaat niet vertrouwt. Wanneer je op vrijwel iedereen kritiek hebt, wordt het tijd eens een spiegel aan te schaffen.

 • no-profile-image

  de Rooie

  Je hebt helemaal gelijk, "de Waard". Alleen is het wel jammer als je toch bedonderd wordt als je je vertrouwen hebt gegeven aan iemand. Zoals bij mij is gebeurt.

 • no-profile-image

  importboerke

  waarom was de evp eigenlijk gesloten en waarom weer open. Kan iemand dat vertellen?

 • no-profile-image

  export

  paterick, moet je wat meer willen betalen kun je ook grote koppels biggen rechtstreeks vanaf boerderij laden. voor 1 euro op de eerste rij gaan zitten kan niet of kan je dat spreekwoordt niet in hongarije

 • no-profile-image

  export

  patrick, je moet je eerst maar eens afvragen wat voor handelaar hij is. is hij niet uit nl gevlucht voor vlees export in de jare +-80 dus dat zecht toch genoeg over zijn handels geest de rest bedenk zelf maar. eens een boef altijd een boef.

 • no-profile-image

  Boerke

  Sla je slag en ren je rot, 81000 euro uit dat varkens"kot". hahaha
  Trouwens Patriekske, het is "Boontje komt om zijn Loontje" of geld dat voor jou niet

 • no-profile-image

  Patrick

  Waarom kan het in Nederland niet zo netjes en correct zoals in Denemarken????
  Of is het om reden het toch maar een overslag is voor Oost Europa ?
  Het rotte ,,kot" koste mij al 81.000 euro schade.
  Net zoals dat geldt voor dat malafiede ex en inportbedrijf die het werkje afwerkt zeg ik : Loontje komt ooit achter zen boontje ,of kennen de Hollanders deze uitrdukking soms niet ??
  En hier zet ik zonder aarzelen mijn naam onder

 • no-profile-image

  Patrick

  Export Boertje,

  Ik kocht mijn biggen bij Janssen en dat betekend in Hongarije.
  Het leveringscontract voorziet ziektevrije biggen van goede kwaliteit.
  Spijtig genoeg kwam ik in aanvaring met een ander Belgisch spreekwoord.
  Ge hebt geen commerce gedaan met nen Hollander als ge der niet van bedrogen zijt geweest.
  En met mijn Hongaarse kennis van de taal stel ik al vast dat er reeds tweetalige handlangsters voor hang en spandiensten rondhuppelen in Ermelo
  Besmettelijkheid dient eindelijk maar eens ontsmet te worden.
  Maar zoals ik al lang weet handeld jullie controleorgaan met twee maten en twee gewichten word toch eens wakker of halen jullie met deze opstelling teveel positiefs soms binnen ?

 • no-profile-image

  Vérkes Boer

  Ja die uit Reek, ken ik ook maar al te goed. Die zouden ze eens in de gaten moeten houden want die handel/wandel zit niet snor bij die gasten. Ook uit eigen ervaring helaas. Zij krijgen geen positieve reclame van mij

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik zal exportboerke 13.47 uur niet tegenspreken maar Exportboer u bent een echte exporteur u zet uw werkelijke naam niet onder u (spraakmakende) waar . Dus speel een Deen of Hongaar in het vervolg ... !

 • no-profile-image

  opgelichte

  evp de kempen staat op naam van 2 bv's nl. avs consultancy en bemiddeling en jacca bv op postcode 2470 retie waar j. paridaans woont. evp zet 400a500 varkens op export wekelijks. hoezo eigenaresse, dochter bedoel je.

 • no-profile-image

  sylvie baloh

  Toch wel fijn voor die vrouw dat de zaak weer kan draaien. Het is wel triest als het bedrijf ten onrechte is gesloten. Zou niet moeten kunnen in NL.
  Echter wil ik wel het volgende kwijt. Het is van de gekke dat mensen, lees berichten hieronder, deze info gebruiken om zijn/haar gal te spuwen en berichten te plaatsen die niemand interresant vind. Blijkbaar vind deze held, die alleen maar anoniem berichten plaatst, het nodig om haatzaaiende berichten te plaatsen. Er is al ellende genoeg onder volkeren. Erg triest.....

 • no-profile-image

  de Rooie

  Tja en oplichting vind ik een hele kwalijke zaak hoor, ik ben er door een stel ook erg benadeeld. Over boeven gesproken, de bende uut Reek? Ook geen schatjes hoor....

 • no-profile-image

  john

  het overwegen van juridische stappen doet het aantal klanten beslist toenemen....

 • no-profile-image

  opgelichte

  evp de kempen staat op naam van 2 bv's nl. avs consultancy en bemiddeling en jacca bv op postcode retie 2470 waar j. paridaans woont. hoezo eigenaresse, dochter bedoel je. men zet wekelijks 400a500 varkens op export

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.