Home

Achtergrond 6 reacties

Varkens op weg naar slacht lijden in kou

De bestuurder van een varkenstransport heeft gisteren een bekeuring gekregen omdat hij de varkens in zijn vrachtwagen onnodig blootstelde aan de vrieskou, terwijl ze op weg waren naar het slachthuis.

Dat meldde het Korps landelijke politiediensten. Agenten van de verkeerspolitie zagen op de A59 bij Terheijden (Noord-Brabant) dat de ventilatieschuiven van de oplegger open stonden. Buiten was het min zeven graden. De oren en de huid van sommige varkens waren roodgevlekt, wat duidde op (aanstaande) bevriezingsverschijnselen. Een ingeschakelde dierenarts stelde vast dat zit zo niet kon.

Nadat hij de prent had gekregen, mocht de trucker met gesloten ventilatieopeningen verder naar de slachterij in België.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arie

  gelukkig werden ze uit hun lijden verlost en kregen het nog kouder...............

 • no-profile-image

  de gekleurde bril van de politie

  vandaar gisteren dat de politie niet op tijd was in culenborg waar de mensen elkaar om leven en dood te lijf gingen nee er zat een varken in de buiten lucht dat was schijnbaar belangrijker
  tip voor de politie bij natuur monumenten in de peel lopen de dieren al 3 weken in de vrieskou dag en nacht 24 uur per dag zonder eten of drinken doe hier iets aan minimaal een dikke boete voor de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn

 • no-profile-image

  Eric

  Kwaliteitsregeling Veewaardig Vervoer... een lachertje dus. Aanpakken dit soort gasten, die hebben we in onze sector niet meer nodig.

 • no-profile-image

  brrr

  Was zeker een pool die zijn da gewend lekker fris zal is gedacht hebben.....

 • no-profile-image

  Kippeboertje

  Dit is weer een geweldig bericht voor de sector. Zo'n chauffeur de volgende keer zelf een paar uur in de kou laten staan.

 • no-profile-image

  ..

  Als hij al de ventilatie roosters dicht had gehad had ie een verbaal gekregen dat de dieren te weinig frisse lucht kregen ???

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.