Home

Achtergrond 3 reacties

Varkens in Nood staakt rechtszaak AH

Stichting Varkens in Nood stopt met de rechtszaak tegen Albert Heijn over castratie van varkens.

De zaak tegen C1000 wordt gewoon voortgezet. De stichting doet dit naar aanleiding van het nieuws dat Albert Heijn volgend jaar volledig overgestapt wil zijn op varkensvlees met één ster. Dit betekent onder andere dat de mannelijke varkens niet meer worden gecastreerd.

Varkens in Nood begon de zaak tegen Albert Heijn en C1000 in oktober 2008. De organisatie vindt dat castratie een achterhaalde zaak is en met de huidige kennis en mogelijkheden onnodig.

De dierenwelzijnsorganisatie wil doorgaan met de zaak tegen C1000 en overweegt nu ook om andere supermarkten en groothandels voor de rechter te dagen. De organisatie wil de sector op deze manier onder druk blijven zetten om te stoppen met de inkoop van vlees van gecastreerde varkens.

Lees ook LTO: volgende stap moet zijn onderscheid in smaak

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Klaasje

  Leo, zijn dieren dan vodden? Hoe durven we als mens om ons boven dieren te stellen. Omdat een stel dwaze mannen dat ooit heeft verkondigd, als zijnde de betekenis van woorden in een "heilig"boek? Er is geen enkele grondslag voor. Ons dieren"welzijn" is abominabel slecht. Er zijn geen maatregelen om ze tegen levend verbranden te beschermen omdat ze onder de zorg vallen van mensen zoals u. U vind niks nog goed genoeg voor de dieren. Ik vind u een grote zondaar, maar ik ducht de ongelovigen van het CDA, SGP en CU in ons parlement. Ik gruw van hen.

 • no-profile-image

  Leo

  Er bloeit een levendige koeienhandel in de schakels die na de slachterij actief zijn in onze voedselkolom. Zie hier ook weer dit verhaal. Natuurlijk moeten we maatschapelijk verantwoord produceren en natuurlijk moeten we het dierwelzijn niet uit het oog verliezen, maar hoe zit het met het boerwelzijn???
  We zitten hier in nederland al op een verdomd hoog niveau te produceren wat betreft dierwelzijn. Denk hierbij bij de varkens bv maar aan: zeugen verplicht in groepen(2013), oppervlaktenormen volgens het varkens besluit, dichte vloeren, het verdoofd castreren. Bij kippen het verbod op batterijen en het produceren van scharrel en hokken met vrije uitloop. Kijk toch eens aub even wat er allemaal al gerealiseerd is. Nu doen we met z"n allen net of dat we nu de goeie weg gaan inslaan. Ook de belangenbehartigers zijn in mijn ogen iets te fanatiek. AH doet een voorstel aan varkens in nood en in ruil daarvoor trekt deze stichting de rechtzaak in die ze had aangespannen. Mensen probeer realistisch te blijven. De manier zoals wij hier in nederland aan het procuceren zijn is maatschappelijk wel degelijk verantwoord en de meeste landen hebben nog een hele weg te gaan voordat ze op dit niveau zitten. We zullen als producent deel moeten uitmaken van deze koehandel en we moeten de retailers en consumenten eens meer wijzen op fare trade productie.

 • no-profile-image

  gert

  Nu naar Oostenrijk voor varkens in de sneeuw

Of registreer je om te kunnen reageren.