Home

Achtergrond

Van der Hoeven niet verkiesbaar voor Kamer

CDA-Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) is bij de volgende verkiezingen niet beschikbaar voor het CDA voor de Tweede Kamer.

Ze heeft ook geen ambitie om de opgestapte burgemeester Gerd Leers in Maastricht op te volgen.

Haar woordvoerder heeft berichtgeving daarover in De Telegraaf vandaag bevestigd. Van der Hoeven heeft premier Jan Peter Balkenende inmiddels ingelicht over haar besluit dat ze niet meer beschikbaar is voor de Tweede Kamerlijst. Van der Hoeven was vanaf 1991 elf jaar Kamerlid en daarna acht jaar minister.

Bij de laatste Kamerverkiezingen stond de CDA-politica met roots in Limburg nog derde op de lijst, na Jan Peter Balkenende en Maxime Verhagen. Dat Van der Hoeven niet terug naar de Tweede Kamer wil betekent overigens niet dat ze eventuele andere politiek-bestuurlijke functies uitsluit, aldus haar woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.