Home

Achtergrond

Van Geel optimistisch na beraad in CDA-kring

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel verwacht dat de coalitiepartijen uit de impasse rond de kwestie-Irak komen.

"Op dit moment zijn er heel veel constructieve gesprekken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we eruit komen'', zei hij vandaag na afloop van een overleg met de meeste CDA-bewindslieden en premier Jan Peter Balkenende.

Ook minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie was na afloop optimistisch gestemd. Op de vraag of dit kabinet het gaat overleven, zei hij: "Wat mij betreft wel en wat de anderen betreft volgens mij ook''.

Het overleg met de CDA-top heeft ongeveer drie uur geduurd. De bewindslieden van coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie hadden minder tijd nodig voor beraad in eigen kring.

De Tweede Kamer wil nog woensdagavond debatteren met de top van het kabinet over de uitlatingen van Balkenende over het Irakrapport van de commissie-Davids. Daarover is tussen de PvdA en de CDA-premier ruzie ontstaan.

Het is de bedoeling dat het kabinet voorafgaande aan het debat een brief over de kwestie naar het parlement stuurt. Maar als dat niet lukt, moet het debat volgens de oppositie woensdag wel doorgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.