Home

Achtergrond

Vakbond in actie voor Poolse werknemers

FNV Bondgenoten start vandaag een actie om Poolse werknemers in distributiecentra van supermarktketens op hun rechten te wijzen.

De vakbond wil de Polen niet alleen op de werkplek benaderen, maar ook in de woonomgeving. Volgens bestuurder Lex Makkinkje van FNV Bondgenoten bleek er veel mis te zijn bij Poolse werknemers die door Albert Heijn via een uitzendbureau worden ingehuurd bij zes distributiecentra. Volgens Makkinkje worden die problemen nu aangepakt, maar hij vermoedt dat ze ook bij andere winkelketens voorkomen.

FNV Bondgenoten stelt dat Poolse werknemers werden uitgebuit door het uitzendbureau, onder meer door onredelijke betalingen voor vervoer en huisvesting.

Een woordvoerder van Albert Heijn zegt dat de supermarktketen meerdere uitzendbureaus inschakelt voor werk in de distributiecentra. Maar hij heeft geen aanwijzingen dat zij zich niet aan de regels houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.