Home

Achtergrond 1 reactie

VVD wil snoeien in wetten en regels

De VVD wil dat dit jaar honderd wetten en regels verdwijnen.

Verder zouden er nog eens 43 kunnen worden vereenvoudigd. De liberalen willen onder meer af van de Winkeltijdenwet, het verplicht chippen van honden en de maatschappelijke stages. Ook verplichte contributie aan product- en bedrijfschappen en de belasting op verpakkingen kunnen van de liberalen de prullenbak in.

Dat heeft VVD-leider Mark Rutte vandaag bekendgemaakt. Schrappen van wetten en regels scheelt volgens de liberalen niet alleen veel administratieve lasten, maar maakt het ook mogelijk bestaande wetten beter na te leven en te handhaven. Van de VVD mag de overheid alleen wetten maken als het echt niet anders kan. Wetten moeten ook zo simpel mogelijk zijn en niet vol zitten met allerlei uitzonderingen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Is weer verkiezingstijd zeker?

Of registreer je om te kunnen reageren.