Home

Achtergrond

VVD nadert PVV

De VVD is zondag in de peiling van Maurice de Hond een zetel gestegen in vergelijking met de peiling van twee weken geleden. Daarmee liggen de liberalen met 23 zetels nog maar twee zetels achter op de PVV en vier op het CDA, dat een zetel verliest.

CDA, PVV en VVD staan nu op 75 zetels. CDA, PvdA en ChristenUnie, die momenteel een Kamermeerderheid hebben met respectievelijk 41, 33 en zes zetels, staan nog maar op 48 zetels.

De PvdA gaat er deze week een zetel op vooruit en noteert vijftien zetels, een minder dan de SP en twee meer dan GroenLinks, dat een zetel inlevert. Voor de rest verandert weinig in de peiling.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag. Als deelnemers de vraag voorgelegd krijgen op wie ze nu zouden stemmen, zien ze eerst hun oude keus voor zich. Zo worden de veranderingen in stemgedrag per individu geregistreerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.