Home

Achtergrond

VVD is het spuugzat met IJsland

De weigering van de IJslandse president om het Icesave-akkoord te tekenen is voor de VVD onacceptabel.

De VVD wil dat het kabinet zich ,,bikkelhard'' opstelt en juridische stappen onderneemt. Daarnaast kan er wat de liberalen betreft van een lidmaatschap van de Europese Unie op deze manier geen sprake zijn.

"Ik ben het spuugzat. We worden al een jaar aan het lijntje gehouden'', aldus VVD-Tweede Kamerlid Frans Weekers. "Het is een onbetrouwbaar land. We zijn blijkbaar wel goed genoeg als ze geld nodig hebben, maar van terugbetalen is geen sprake.''

Weekers wil dat Nederland de kwestie aankaart in Europa en bekijkt of de afspraken over vrije handel met IJsland moeten worden beëindigd. De VVD wil volgende week een debat met minister Wouter Bos (Financiën).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.