Home

Achtergrond

VS: beving Haïti geen reden voor emigratie

De zware aardbeving in Haïti biedt voor de inwoners van het Caribische land geen kans om naar de Verenigde Staten te emigreren.

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Janet Napolitano, verzocht de lokale bevolking vandaag in eigen land te blijven om de boel weer op te bouwen.

Napolitano is in de Spaanse stad Toledo, waar ze een overleg bijwoonde van de ministers van Binnenlandse Zaken van de Europese Unie. Napolitano stelde dat de reeds illegaal in de VS verblijvende Haïtianen tijdelijk een legale status krijgen. "Zo kunnen ze werk vinden en geld sturen naar hun families die helpen bij de wederopbouw''. Haïtianen die na de aardbeving proberen de VS binnen te komen, worden teruggestuurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.