Home

Achtergrond 68 reacties

Uitbreidende veehouders krijgen extra toeslagrechten

Rundveehouders die in de periode 2006 tot en met 2009 hun stal hebben vergroot en minstens 100.000 euro hebben geïnvesteerd, kunnen extra toeslagrechten krijgen.

Die rechten zijn afkomstig uit de nationale reserve, zo meldt de Gibo Groep. Veehouders kunnen vanaf 1 maart tot en met 15 mei een aanvraag voor extra toeslagrechten indienen bij Dienst Regelingen. Vereist is dat door de uitbreiding het aantal standplaatsen is toegenomen, dat het gaat om runderen waarvoor tot en met 2009 slachtpremie kon worden gekregen en dat de investering van minimaal 100.000 euro het bedrag is exclusief eigen arbeid.

Wordt een aanvraag toegekend, dan worden extra rechten bijgeschreven, of wordt de waarde van de rechten verhoogd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wie niet steelt of erft

  Beste Piet, voer koop je van de fabriek, vee van de fokker en geld van de bank. Geen van allen hoef je panisch van te worden. Aan jouw reacties merk ik dat je geen 20 meer bent en wellicht gesetteld, met jouw hoogmoed verklaar je je eigen onafhankelijkheidsdag, waarmee gefeliciteerd.

 • no-profile-image

  ....

  Persoonlijk ben ik wel benieuwd hoe ze het in de melkveehouderijsector telkens weer voor elkaar krijgen voor elkaar te krijgen. Melkprijs even wat laag, hup, vervroegde uitbetaling steun en hup nu dit weer, mestprobleem, hup, derogatie. Het is ze gegund, maar dat wil ik als vrije marktondernemer buiten de melkveehouderij eigenlijk ook wel. Of in ieder geval een systeem, waarbij onze productprijzen enigszins gereguleerd worden. De melkveehouders beseffen het misschien niet, maar ze slapen al heel lang onder een warme beschermende deken, waaronder ondernemen niet zo'n hele grote kunst was; als ze bloot dreigen te gaan liggen wordt telkens weer een nieuwe deken aangesleept. Nogmaals, respect dat ze het zo voor elkaar kregen, maar wat doet de rest toch fout?

 • no-profile-image

  ja

  Verbaasde lezer, nu ben ik verbaasd. Aardappelquotum? Tarwequotum? Als je die productierechten van akkerbouwers bedoelt en beziet wat de waarde ervan is vgl. met het melkquotum, dan weet je dat iedere vergelijking scheef gaat.

 • no-profile-image

  Pieter

  Lijkt mij een gezonde regel. Boeren die durven te investeren in de toekomst krijgen zo de ondersteuning die ze verdienen om de noodzakelijke schaalvoordelen te verkrijgen!

 • no-profile-image

  overijselse melkveehouder

  Verburg is van het zelfde kaliber
  als van Aartsen en Brinkhorst.
  Dan kun je zoiets verwachten,hadden
  we Veerman maar terug.

 • no-profile-image

  Henk

  Beste mensen, ik heb het op het forum "chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland" ook al eens opgemerkt: we hebben elkaar als verschillende sectoren nodig. En dat bedoel ik in de breedste zin des woords. Houd dus op om elkaar onderuit te halen en laat je niet zo door LNV uit elkaar spelen. We kunnen samen een machtsblok vormen! Daar komen we verder mee dan met dit gekift.

 • no-profile-image

  Melk en Graan

  Hiermee blijkt ook, dat de ''toeslag verdelers'', de Bulkproductie bevorderd !!!... Het is alleen jammer dat het steeds minder opbrengt.

 • no-profile-image

  Belgantw

  Ik vind het jammer dat er zo over de sectoren gepraat word blijkbaar zijn er heel wat mensen die niet weten dat nederland ook belgie,duitsland frankrijk en het liberale denenmarken maar vooral portugel spanje de grootste steuntrekkers zijn!Al zouden er vele het vinden recht te hebben dat bijvoorbeelld elke sector een gelijke premie verdiend van deze europeese pot doch wil ik er voor waarschuwen met onze nieuwe lidstaten die gemiddeld 80€/ha ontvangen er flink op vooruit gaan en hier ong er 300€/ha op achteruitgaan, hou rekening voor die steun moet je wel met een reeks van randvoor waarden in orde zijn en de fiscus laat je ook niet ongmoeid 16´%belasting sociale kas likt ook mee en vooral eerst 7% modulatie, en voor de melkveehouders in belgie word nu al 30%van de melk premiloos gemolken, het probleem zit meer bij de stoppers wat mais ,graan een veltje verhuren voor aardappels vooral nie moe maken maar wel de premie opstrijken ?nee geef mij maar een goede productieregeling en al dat premiegedoe schaf dat af en investeer in een duurzame landbouw die de sectoren onderling niet beconcureerd!!!

 • no-profile-image

  Hans

  Dit is hetzelfde als een drugsverslaafde nog een beetje extra coke geven. Kijk, als er nou te weinig melk in NL was, als NL netto exporterend zou zijn, dan zou je reden hebben om de productie te stimuleren, maar nu van ieder 3 liter geproduceerde melk er 2 de grens overgaat, is dit gewoon water naar de zee dragen. Het enigste wat je ermee bereikt is dat boeren zich nog meer in de schulden steken, met het excuus van schaalvergroting. En als er dan een gepeperde reactie komt van SNM of andere milieuclubs, dan is LTO weer verbijsterd.

 • no-profile-image

  jan

  Wees blij uitbreidende melkveehouders!Nog meer aan het subsidie infuus.
  Als u er nu eens heel diep over nadenkt dan steld u vast dat u er steeds afhankelijker van bent.
  Lijkt me niet prettig ondernemen.

 • no-profile-image

  verburg

  krijg steeds meer respect voor hans brasil . u snapt het hulde

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Ben het helemaal eens met boer uit Enter.
  JA, HET IS ONGELIJK VERDEELD:
  A. Derogatie toegekend aan de melkveehouderij, waar de andere sectoren( akkerbouw voor moet boeten).
  B. Herfst 2009 geld rechtstreeks uit brussel naar de melkveehouderij.Deze zielepoten hadden een half jaar een te lage melkprijs.
  C. Nu weer toeslagrechten naar de melkveehouderij.
  Hoe lang accepteren we dit nog??????

  Weet er iemand wie deze regeling heeft bedacht, ben hier wel benieuwd naar.

 • no-profile-image

  het spoor

  over ONT-KOPPELING gesproken.....

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Ach @Boerin USA, ik denk niet dat wij paranoide zijn. Misschien af en toe een "piepklein" beetje. Ik ben van mezelf geschrokken dat ik zo impulsief reageerde op de zelfgenoegzaamheid van "Stalletje gebouwd". Ups and Downs zullen blijven, dat geldt voor ons allemaal, en als het even meezit zijn wij wel eens geneigd om een beetje te zweven!!!... Zo is het Leven. groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Theo

  Je zou kunnen zeggen ,ze hebben voor extra werkgelegenheid gezorgd,dus misschien toch wel eerlijk ????

 • no-profile-image

  blij met m'n nieuwe stalletje

  Hans Brasil, en toch denk ik dat oostwest thuis best toch de spijker op z'n kop slaat. Want het valt zo op, dat jullie vanuit je verre comfortabele nieuwe vaderland, kennelijk nog zo intens bezig zijn met het gesubsidieerde mierenhoopje waarin wij hier leven. Overigens, afgaande op hetgeen ik altijd vanuit de overlevering heb vernomen, is bij mij de indruk blijven hangen, dat ze hier ook in vroegere tijden elkaar het licht in de ogen niet gunden. Dat is m.i. geen verschijnsel wat uitsluitend bij de ze tijd behoort. Och, ik verdien inderdaad niet veel in m'n nieuwe stalletje, maar ik ben er lekker mee bezig en dat is met geld niet goed te maken joh.., en we moeten werken en leven met de problemen van nu, ik voel me prettig met al die regels hier. Ik pas me wel aan. Wat de toekomst brengt zullen we moeten afwachten. Dan handelen we weer naar de omstandigheden die dan heersen. Je maakt mij niet bang. groetjes

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  In Europa hebben ze besloten dat de landbouw hier grotendeels wegkan, beste boer. Ik begin inderdaad ook het idee te krijgen dat men besloten heeft de koeien hier te houden en dat de rest wel kan vertrekken. Ook afgaande op derogatie en andere voordelen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte LL,NN. De tijd zal het leren jongeman!!!... Als u leest (dat is een goede zaak) moet u onderscheiden of het om een mening gaat of een wijsheid. Omdat ik geen Filosoof ben, moet u mijn reactie's zien/lezen als mening!!!... Meestal voorzien van tekst en uitleg!!!... ik dank u voor uw aandacht.

 • no-profile-image

  kiep

  Belachelijk en bovendien zo oneerlijk als het maar zijn kan. Waarom kunnen niet deze rechten uit de nationale reserve over alle boeren verdeeld worden.???????????? Bovendien heel simpel en geen extra BUREAUCRATIE......... en weg met de BUREAUCRATIE......

 • no-profile-image

  stelletje

  In 1984 werden de boeren die het grootste overschot aan melk veroorzaakt hadden ook al het meeste beloond.

 • no-profile-image

  gli

  Ik heb er maar een woord voor:

  Schandelijk!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  a holwerda

  Waarom nauw weer de toeslagrechten naar een bepaalde groep? En waarom niet eerlijk verdelen! Pure concurentievervalsing noem ik dit,zijn mijn koeien daarom 2001 vernieticht?
  LNV schaam U,LTO doe er wat aan,o ja LTO doet niets ze zijn voor de grootten!

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Ik denk dat er binnen een sector druk gelobbyd wordt. Als grote jongen moet je de juiste mensen weten te bereiken. Dat grote rundvleeshouders over de rug van de kleinere veehouders nog groter willen worden is niets nieuws. Dat gaat in feite in elke sector zo.

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Grote jongens gaan in het bestuur zitten van die clubs. ALLEMAAL in het belang van iedereen. Ja ja ....hier in de Bommellerwaard gingen ze met 3 in de Gemeeentepolitiek.Voor CDA,VVD en SGP.Je moest eens weten wat ze allemaal geritseld hebben.

 • no-profile-image

  Stalletje gebouwd

  Jongens, weet je wat het is. Wij hier met al onze hoge en extra toeslagrechten zijn onmisbaar voor het herstel van onze nationale economie. Waarom? wij delen het weer uit aan onze leveranciers etc.etc., Wij zijn net zoals onze regering die met ons zuur verdiende en afgedragen belastinggeld de financiele sector in stand houdt, zo houden wij met onze hoge inkomenssteun eveneens de economie draaiende. Ja Hans Brasil, ik kan me voorstellen dat er mensen zij die hier ooit zijn vertrokken, dat die nog wel eens weemoedig aan ons systeem terugdenken. En och, ik meen dat er al 22 EU-lidstaten voorstander zijn van het instandhouden van een vangnet voor de melkveehouderij (lees zuivel) na 2014. Jongens en meisjes, we zullen het eerst maar eens 2014 laten worden. Wie weet hoe hoog en hoe veel onze toeslagrechten dan wel zullen zijn. En nog wat, als ik zie welke bedragen er thans in NL nog neergeteld worden voor mq waarvan vaststaat dat dat vanaf 2015 is verdwenen, dan zou bij een eenvoudige boerenlul zoals ik, het vermoeden kunnen ontstaat dat er kennelijk nog melkveehouders zijn die er vertrouwen in hebben dat de EU melkproduktie ook na 2014 n.a.v. het oorspronkelijk mq gereguleerd zal worden. Anders zouden deze mensen toch wel zot zijn om hiervoor nu nog geld uit te geven. In ieder geval blijft door het een en ander ons geheel gratis verkregen mq voorlopig nog een kapitaal waard, niet dan? groetjes.

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Zeg stalletje.Ik wil ook marktbescherming met wat leuke toeslagen. Zal ik ook uitgeven aan leveranciers. Kun jij dat niet regelen met al de andere lidstaten in de EU? Ik zal je er eeuwig dankbaar voor zijn......oja ik bedoel de snijbloemensector...

 • no-profile-image

  Dairyfarmer

  Zeg stalletje je heb wel heel veel praatjes! Zit zeker lekker op het voor weinig of niets gekregen familiebedrijf. Anders hoef je niet zo veel belasting te betalen.Als je een echte ondernemer was praatte je wel anders. Maar blijf lekker doen waar je mee bezig bent en blijf vooral zitten waar je zit als je daar gelukkig bent.We hebben je hier toch niet nodig denk ik.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Geplaatst door, het woord dat daar voor staat is "netwerken". De fout die velen maken is de kont tegen de kribbe te gooien en, ook al heb je gelijk, daardoor alleen maar weerstand oproepen. Een naar de klote geholpen imago raak je niet snel kwijt.

 • no-profile-image

  verbaasde

  De kop van dit artikel noemt RUNDVEEHOUDERS, Ik kan nog nergens vinden dat het over MELKVEEHOUDERS gaat. Wil iemand me vertellen waar ik kan vinden welke sector daadwerkelijk bedoelt wordt?

 • no-profile-image

  Jan

  Zielig al die subsidies in dit klote land ,laat ze toch de sector kapot maken ipv langsaam doodbloeden is puur uitstel van executie .eerst de geiten nu de varkens ,schapen en de glastuinbouw .

 • no-profile-image

  Neef kiep

  Das niet eerlijk. Ik wordt als haan achteraf ook niet beloond. Ik werk me ook kapot bij al die kiepen.

 • no-profile-image

  stalletje gebouwd

  gaat dat gekakel over die extra toeslagrechten hier nog steeds door? volhouden jongens!

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Gebruik je verstand, melkveehouder uit Overijsel! Het is een wolf in schaapskleren.

 • no-profile-image

  Hans

  Stalletje stalletje, na 2015 mag je laten zien dat je het ook zonder quotum en exportrestituties kunt.

 • no-profile-image

  boer

  De melkveehouder die beweert dat hij in de WINTER de hele dag buiten in de kou en de sneeuw aan het werk is moet als standup comedian gaan beginnen. Ik moet er nu al om lachen.

 • no-profile-image

  alaaf

  HOE VAAK MOETEN WE HET NOG HERHALEN DAT DE GROTE BESTUURDERS ALLES UIT DE KAST HALEN OM DE GROOTTE GROTER TE MAKEN EN DE KLEINTJES TE LATEN VERZUIPEN.

 • no-profile-image

  nog een boer uit

  Ook in de zomer zie je ze niet op het land. Een aantal keren laten ze loonwerkers uitrukken voor mest, gras of mais, that's it. Maar ze zijn wel dagelijks bezig met melken en verzorgen van hun veestapel en ook administratief moet e.e.a. gedaan worden. Wat mij betreft mogen ze een fatsoenlijke boterham verdienen, maar liefst ook andere sectoren in de landbouw. Het zou fijn zijn als die ook eens structureel boven kostprijs konden werken.

 • no-profile-image

  van Beek

  Gaat helemaal nergens over, alle toeslag rechten uit de nationale reserve over alle ondernemers verdelen.
  Ps. degene die dit plan gelanceerd heeft gelijk de kogel geven als voorbeeld

 • no-profile-image

  willem

  Ook nu weer worden mensen die veel hebben geinfesteerd weer extra voort geholpen, iemand die rustig aflost en de kostprijs wat willen laten zakken, krijgen
  weer niets. Tipisch CDA. Bij invoering van het quotum in "84 was het net zo.

 • no-profile-image

  de tukker oet twente

  Kan misschien nog wel van toepassing zijn voor mij , zal even wat informatie inwinnen zou mooi zijn als het nog 10000 euro opleverd, succes allemaal.

 • no-profile-image

  stallertje gebouwd

  ja, ik stel vast dat ik best wel eens aan de voorwaarden kan voldoen. zou leuk zijn, kan de eurootjes goed gebruiken. groetjes allemaal.

 • no-profile-image

  stalletje gebouwd

  ach Jan, weet je wat ook bij goed ondernemerschap behoord? Alle over ons uitgestrooide regelingen goed in de gaten houden cq uitpluizen en daar waar van toepassing er gebruik van maken. Zeg maar eenvoudig: je administratie op orde houden. Da's ook ondernemen hoor! Wordt in alle bedrijfstakken gedaan. Alleen, voor boeren is 't nog wat vreemd. Ga maar lekker keihard aan 't werk, met de schop kuil bloot maken, kan nog net voor de zondag. Of ehh... 't is bijna 01 februari, kan je weer mest gaan uitrijden. groetjes van "blij met m'n nieuwe stalletje"

 • no-profile-image

  Oost west

  Beste Hans, alleen wie spijt heeft van zijn emigratie, toont "medeleven" met zijn oude landgenoten en weet websites in zijn nieuwe land niet te vinden. Veel sterkte gewenst in het beloofde land met de gouden bergen.

 • no-profile-image

  boer met

  De sector die nu nog goed verdient dat zijn de pluimveehouders heb een broer met legkippen als ik zie hoe hij zijn eieren verhandelt in Ned , of Duitsland of zelfs Zwitserland maar de manier van voer inkopen , mest exporteren ja ik las ergens wij melkveehouders maar prutsers zijn met als onze steun uit Brusssel moet hem dan ook nog een beetje gelijk geven ook

 • no-profile-image

  boer

  Waarom worden de koeieboeren toch altijd gematst? Waarom de kippenboeren of de varkensboeren niet of veel minder? Waarom moeten de kippenboeren en de varkensboeren in 2013 aan ammoniakreductie doen en de koeieboeren niet of veel minder? Waarom? Wie kan mij dit duidelijk maken?

 • no-profile-image

  A.K.Kerbouwer

  1 april valt vroeg dit jaar.. of is het al 5 december?

 • no-profile-image

  ll

  Piet soms kan eigenwijs ook wijs zijn ,Trouwens ik lees veel stukjes van je en kan me niet van de indruk onttrekken dat daar soms ook eigenwijze gedachte achter zitten ,Piet de groeten in het oostblok.

 • no-profile-image

  Hans

  Paul, jij gebruikt het woord "netwerken" en Teun het woord "lobbyen". In Brasil en andere Latijnse landen gaan jullie woorden rimpelloos over in nog een ander woord, "corruptie". Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar, en de ambtenaren die hier verantwoordelijk voor zijn, treden ook nooit op de voorgrond. Op het ministerie van LNV en in Brussel zijn eigenlijk geen klokkenluiders. Ik kan mij goed voorstellen dat ...., .... en boer uit Enter en nog vele anderen zich hierin tekort gedaan voelen en de reactie van stalletje gebouwd strooit nog een beetje extra zout. Mijns inziens maakt het deel uit van de verdeel en heers politiek. <> lees mijn reactie in de discussie Q-koorts: aanleiding tot twee sporen in de veehouderij? 22 dec 2009 20:56
  Den Haag en Brussel hebben geen behoefte aan een eendrachtige boeren organisatie en de best manier om dat te voorkomen is verdeeldheid en zo doe je dat.

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Akkerbouwer tussen de veeboeren: Lees het forum "chaffeur met teveel kippenmest in Duitsland" en trek je conclusie!

 • no-profile-image

  ja

  Stalletje gebouwd, ik zal het voor jou net zo simpel maken: jullie moeten weliswaar elke dag naar jullie koeien, maar dat is toch niet meer dan wat melken en voeren en een beetje controleren? Gewoon een 40 uren werkweek dus. Het gaat erom dat bijvoorbeeld een akkerbouwer of tuinbouwer in ieder geval ook wat geld wil overhouden aan zijn investeringen en inspanningen, al vind je die gering. Ze hebben in ieder geval niet in 1984 een productiequotum verkregen - gratis - wat ineens kapitalen waard bleek. Als jij het simpel wilt maken, kan ik dat ook. Maar slaap rustig verder, op een dag wordt je wakker na een nachtmerrie over vrije markten waardoor je weggekloot wordt.

 • no-profile-image

  big

  Wij hebben onze varkenshouderij ook uitgebreid, krijgen wij nu ook eens een extraatje??

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Hartelijk Gefeliciteerd, Stalletje Gebouwd, u bent een interessante kandidaat om bedrijfsleider te worden bij de Rabobank. Let goed op!!!... Want "Hoogmoed komt voor de Val". Niet overdrijven A.U.B.

 • no-profile-image

  Hans

  Oost west, thuis best, In het land der blinden is één oog koning, of, wie de schoen past, trekke hem aan, gast, als ik al geen medeleven met mijn oude landgenoten zou hebben, wie dan wel?. In mijn nieuwe land, het vaderland van mijn kinderen, is het goed vertoeven, autochtoon of allochtoon zijn onbekende begrippen, boeren worden aangezien als in NL tijdens de oorlog en subsidies zijn een onbekend begrip. waarom zou ik daar mijn oude landgenoten niet op wijzen? Vriend, het is met de boeren in NL net als met de ratten, als er teveel van zijn, maken ze elkaar af. Het is toch gewoon erg om te lezen, dat ze mekaar het licht in de ogen nog niet gunnen. Van mij mogen jullie alle subsidie hebben die je maar krijgen kunt. Maar als je de uittocht uit de landbouw ziet, en dat ondanks alle marktbescherming en subsidie, dat boerinnen in de thuiszorg gaan werken of het oude beroep van schooljuffrouw weer oppakken, en dat met alle RESPECT hoor, omdat anders niet aan de bank verplichting kan worden voldaan, dan vraag ik mij af waar dan nog de levensvreugde uit het boerenvak vandaan moet komen?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste "Wie niet steelt of erft, onderneemt tot hij sterft". Hartelijk dank voor uw felicitatie!!!... Omdat u het zo goed met uzelf getroffen hebt, ben ik blij dat ik mij, om u geen zorgen moet maken!!!... Het is alleen jammer dat uw wijsheid overeenkomt met eigenwijsheid!!!!!.....

 • no-profile-image

  altijd

  Ja Hans blijf maar mooi in Brasil de verdeeldheid ondere de melkveehouders word steeds groter en groter en ondanks alle premies en toeslagen blijven het maar prutsers

 • no-profile-image

  verbaasde

  Ja, hoor, Waarom toch altijd afzetten tegen andere sectoren?En die 40 urige werkweek? geloof je het zelf? En ja melkveehouders hebben melkquotum gekregen,Akkerbouwers suiker en aardappelquotum,graan en braakpremie.Dat is leuk maar wat heb je aan die waarde als je blijft doorboeren?Nou vergeet ik bijna varkens en pluimveerechten.ALLEMAAL gratis gekregen.Nou en? Hebben we toch allemaal ook recht op?

 • no-profile-image

  boer Jos

  Nu snap ik waar de rechten blijven van de ondernemers welke dit jaar de miniumgrens van 500 Euro toeslagrechten niet halen.(nieuwe regel Dienst Regelingen).
  Het word tijd voor een eerlijke verdeling van toeslagrechten.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Ja, hoor,Ik bedoelde AVEBE aandelen= zetmeel quotum(waren ook al 3000 gulden per aandeel waard) en graanpremie.braakpremie niet te vergeten.Waarde is alleen interresant als je het verkoopt,NIET als je wilt doorboeren.En melkquotum is binnen nu en 5 jaar NIKS meer waard.Waarom de toeslagrechten uit de nat. reserve niet toedelen aan bedrijven die bv. minder als 10-of15000 euro aan toeslagrechten ontvangen? Hoeveel vangt een gemiddelde akkerbouwer trouwens per jaar?

 • no-profile-image

  stalletje

  Aan iedereen die ons, rund-melk-veehouders, het licht in de ogen niet gunnen (zoals uit div. reakties hier blijkt) zou ik willen zeggen: Koop of pacht voldoende landb.grond, bouw een grote stal kompleet met inrichting, koop voldoende melkquotum, koop een hieraan gerelateerde (melkveestapel), probeer je melkafzet te regelen bij een zuivelverwerker en.. ga ook melken enz.. Dan kunt U ook gebruik maken van onze "bevoorrechte positie". zoals U denkt. Maar let op, ik zeg "zoals U denkt"want meer is het niet. Die akkerbouwer die hier reageerde zou ik nog willen waarschuwen, dat je dan voortaan ook in de winter, zelfs bij sneeuw en vorst, hele dagen moet werken. Ik ben bang, dat dat met een paar extra toeslagrechten niet goedgmaakt zal worden. Als ik U was zou ik maar niet zo jalours reageren groetjes.

 • no-profile-image

  kiep

  Inderdaad zeer belachelijk nicht kiep zonder verstand. Op deze manier gaan de overgebleven toeslagrechten van de perceelsregistratie naar de boeren die een stalletje gebouwd hebben. Dus de zoveelste extra beloning voor groot groter en het grootste en de kleine worden kopje onder geduwd in de hoop dat ze verzuipen. Lang leve de BUREAUCRATIE!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Ooooo Pieter dat is een leuke.In de glastuinbouw hebben wij grote investeerders gehad.Grote subsidies erop.Grote schaalvoordelen!! Super , alleen jammer dat de werkelijkheid een beeetje anders is....

 • no-profile-image

  aad

  Van de zotte!

 • no-profile-image

  Hans

  Ik bedoelde Netto importerend in de derde regel. excuus

 • no-profile-image

  boer

  Waar kan men dit aanvragen? of hoort dit bij de mei telling?

 • no-profile-image

  spotmelker

  Ik weet niet wat hier de aanleiding voor is maar wat een belachelijke regeling!

 • no-profile-image

  boerin

  Ik denk niet dat we allemaal paranoide moeten worden en denken dat elke maatregel gericht is op het ten onder brengen van de ag sector (of een gedeelte daarvan). Wel denk ik dat alle maatregelen, bepaalde economische belangen wil veilig stellen.
  Zo was mijns inziens de laatste oogstprognose van de USDA met als gevolg een prijsdaling van granen, bedoeld als een steuntje in de rug voor de noodlijdende ethanol, dairy en andere livestock sectoren. Maar misschien ben ik ook wel paranoide.

 • no-profile-image

  Hans

  Beste gebouwd stalletje, U bent een ondernemer en zeker niet naïef, u hebt uw administratie goed op orde en pluist goed uit waar nog wat subsidie te halen valt. Prima! Maar ik verwacht van u, dat u, als zo meteen blijkt, dat de prijzen nog een beetje gezakt zijn vanwege import of tegenvallende export, of wat dan ook, en de bank zijn rente en aflossing wil zien, u de oorzaak wel bij u zelf zoekt. Misschien kan uw vrouw dan nog in de thuis zorg of voor de klas om er toch nog te zorgen dat er brood op de plank komt. Dan zou het wel is kunnen zijn dat Jan uit NOP met het kuilbloten of strondrijden goed gehumeurd is en wel 10 keer beter te genieten is dan ondernemend gebouwd stalletje.

 • no-profile-image

  wouters

  best akkerbouwer hoeveel aardaapels worden bij demelkveehouders gepoot waar julie de winstpaken en niet zoo zielg doen wij zien wel wat ze allemaal koopen geen balarus maar dike fent van 200 pk zelf rijenderooier van 350000 euro grond huuren van 1200 euro en kijk zelf maar op <>

Laad alle reacties (64)

Of registreer je om te kunnen reageren.