Home

Achtergrond 3 reacties

Tweede Kamer wil ontheffing voor cisgenese

De coalitiepartijen CDA, PvdA en Christenunie vinden dat cisgenese niet onder de strenge Europese toelatingsregels voor genetisch veranderde gewassen moet vallen.

Dat zeiden ze bij een debat over gentechnologie, gisteravond. Momenteel doet het Rikilt nog onderzoek naar cisgenese. Volgens LNV-minister Gerda Verburg is dat onderzoek begin maart klaar, en volgt dan ook een kabinetsreactie. Bij cisgenese wordt met gentechnologie een eigenschap overgebracht binnen de eigen soort of binnen kruisbare soorten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ron

  Wie houden ze nou voor de gek? <>

  En daarbij, wie wil er eten van Monsanto????

 • no-profile-image

  Hendrikje

  Neem het de zotten kwalijk dat ze niet wijs zijn? Iedereen weet waar het echt om draait. Het belangrijkste is de lobby die in Nederland hoog werd ingezet op het moment dat de ex-onderminister van landbouw uit Argentinië (het land van de gentech.)gesprekken voerde met Balkenende. Ook niet onbelangrijk is dat de universiteit van Wageningen (Plantresesearch Europe) In Afghanistan zit voor het werven van patenten gentech. papaver (samen met de andere landen die er zitten voor humanitaire hulp). In achterafbuurten worden proeven genomen hiermee (en worden er testen genomen met gentechpapaver omgezet in morfine etc. (op oorlogsslachtoffers)? We zullen nooit het fijne weten want er rust een "voorbij gaan aan de openbaarheid van bestuur op". Geadviseerd door de COGEM. Dat was echt niet voor binnenlandsbeleid bedoeld (wel als dekmantel), maar voor wat we daar uitspoken. Nu noemen we het cisgenese en dat mag. We willen immers ook snel weg uit Afghanistan en dan moet alles wel vlug, vlug vlug doorgedrukt worden. De buit moet binnen zijn conform onze VOC mentaliteit..

 • no-profile-image

  Theo Tromp

  Cisgenese is oude wijn in nieuwe zakken. Het gaat om de patentering van planten en dieren, dat is het doel. En het door elkaar husselen van genen, soorteigen of soortvreemd, levert altijd kreupele organismen op. Geef uw adres door op info@xs.nl dan ontvangt u een uitgebreide lezing op DvD.

Of registreer je om te kunnen reageren.