Home

Achtergrond

Twee Nederlandse families dood gevonden

De twee vermiste Nederlandse families die tijdens de aardbeving in hotel Villa Therese in een voorstad van Port-au-Prince in Haïti verbleven, zijn overleden.

Dat heeft de adoptieorganisatie Wereldkinderen vandaag gemeld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er nog drie Nederlanders worden vermist.

De stoffelijke overschotten van vier volwassenen zijn van de twee Nederlandse echtparen met hun drie adoptiekinderen die op het moment van de beving vorige week dinsdag in het hotel verbleven. Hun stoffelijke resten komen zo spoedig mogelijk naar Nederland.

De identiteit van de Nederlanders is in de nacht van dinsdag op woensdag bevestigd door een Israëlisch identificatieteam. Dat had de benodigde informatie, zoals de tandheelkundige gegevens van de vermiste echtparen, gekregen van het Nederlandse Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO). Eén Antilliaan die dinsdag nog op de lijst met vermisten stond, heeft zich inmiddels gemeld.

Het vertraagde vliegtuig dat ruim honderd adoptiekinderen ophaalt uit Haïti, landt waarschijnlijk woensdag rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) in Port-au-Prince. De adoptiekinderen vliegen eerst naar Curaçao, waar ze overstappen op een gecharterd vliegtuig naar Nederland. Aanvankelijk zouden de kinderen woensdagochtend al in Eindhoven aankomen.

Ongeveer vijfhonderd mensen werken dezer dagen gratis voor de radio- en tv-benefietacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De uitzendingen zijn donderdag. Prominente leden van het belpanel (0800-1112) komen eveneens voor niets opdagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.