Home

Achtergrond

Twee Democratische senatoren vertrekken

Twee prominente Democratische senatoren in de Amerikaanse Senaat stellen zich niet opnieuw verkiesbaar in november.

Enkele uren nadat senator Byron Dorgan bekend had gemaakt dat hij met pensioen gaat, berichtten Amerikaanse media dat ook zijn collega Chris Dodd opstapt.

Het vertrek van beide Democraten is een zware tegenslag voor de Amerikaanse president Barack Obama. Republikeinen azen op beide zetels in de Senaat waar de Democraten vooralsnog 58 van de honderd zetels in handen hebben. Omdat er twee onafhankelijke senatoren zijn die in de praktijk meestal met de Democraten meestemmen, hebben de Democraten vaak zestig van de honderd stemmen, waardoor de Republikeinen de besluitvorming niet met procedurele trucs kunnen vertragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.