Home

Achtergrond

Tönnies verwerkt meer varkens in Deense vestiging

Het Duitse vleesconcern Tönnies verhoogt de hakencapaciteit in zijn vestiging in het Deense Brørup aanzienlijk.

Het gaat van 19.000 naar 30.000 varkens per week ofwel rond de 1,56 miljoen per jaar.

Brørup Slagteri wil de uitbreiding realiseren door een betere benutting van de bestaande faciliteiten. Met het oog daarop wordt het aantal medewerkers uitgebreid met 80 naar 310 man. De plaatselijke overheid heeft de aangevraagde milieuvergunning al goedgekeurd. De goedkeuring moet nog regionaal worden bevestigd, maar het bedrijf gaat ervan uit dit in april rond is.

Tönnies kocht Brørup Slagteri in 2005 en voerde ook in 2008 al een flinke capaciteitsuitbreiding door. Met het nieuwe project wordt Tönnies bijna even groot als Tican, de nummer twee op de Deense slachterijmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.