Home

Achtergrond

Toetjesproducent Zuivelhoeve breidt uit

Toetjesproducent De Zuivelhoeve in Twekkelo wil de komende jaren stevig uitbreiden.

Het bedrijf, dat ligt in de gemeente Enschede, wil de productie- en opslaghallen qua omvang verdubbelen van 5.000 naar 10.000 vierkantie meter, de verwerkingscapaciteit vergroten en het aantal werknemers doen groeien van 135 naar ongeveer 200.

De Zuivelhoeve is van oorsprong een melkveebedrijf dat verder is gegroeid in de verwerking. Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid.

Hoewel de familie Roerink ook zelf nog melkvee heeft, wordt het grootste deel van de melk bij boeren in de omgeving opgehaald. De melk wordt verwerkt tot allerlei toetjes. Het meest bekend zijn de emmertjes met Boer’nvla en -yoghurt. Het product wordt verkocht in eigen winkels, aan supermarkten in Nederland en omringende landen en ook aan restaurants, verzorgingshuizen en ziekenhuizen.

Door de uitbreiding, die in de komende jaren zijn beslag krijgt, worden de vestigingen in Holten en België gesloten. De activiteiten worden geconcentreerd in het Twentse Twekkelo. De voortgang van de uitbreiding is afhankelijk van de vergunningverlening.

Of registreer je om te kunnen reageren.