Home

Achtergrond

Tientallen tips voor opsporingslijst

Er zijn tot nu toe 86 tips binnengekomen over voortvluchtige criminelen die op de nationale opsporingslijst zijn geplaatst.

Dat heeft een woordvoerster van de top van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag gezegd. Er zitten bruikbare tips bij, maar het is niet duidelijk of er ook een zogenoemde 'gouden tip' bij zit.

Op de opsporingslijst, die op 5 januari is opengesteld op internet, stonden oorspronkelijk acht personen. Eén van hen bleek later in België in de gevangenis te zitten. Het gaat om mannen die veroordeeld zijn voor ernstige misdrijven of daarvan verdacht worden.

De zegsvrouw van het OM kon niet zeggen over welke 'most wanted' voortvluchtigen tips zijn binnengekomen. Een aantal mogelijke aanwijzingen kwam uit het buitenland.

Op de lijst staat onder anderen Dino Soerel, die door justitie als kopstuk van de Nederlandse onderwereld wordt gezien. Hij wordt verdacht van drugshandel en opdracht geven tot diverse liquidaties. Anderen op de lijst worden verdacht van of zijn veroordeeld voor (poging tot) moord of doodslag, drugshandel en een gewelddadige overval waarbij mensen ernstig gewond raakten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.