Home

Achtergrond

Terugkijken op ramadan met hapje en drankje

Eten verbroedert. Tenminste, als het aan de stichting Islam en Dialoog ligt.

In Rotterdam schuiven vanmiddag om zes uur ongeveer veertig mensen bij elkaar aan tafel om samen een hapje te eten. Dat doen ze om het project 'Eten brengt mensen dichterbij' af te sluiten dat tijdens de ramadan werd georganiseerd door stichting Islam en Dialoog.

Ongeveer dertig islamitische gezinnen nodigden tijdens de ramadan mensen met een andere culturele achtergrond bij hen thuis uit om samen de iftar-maaltijd te nuttigen, de maaltijd aan het eind van de vastenmaand. ,,Buurtbewoners kwamen zo met elkaar in dialoog en konden vooroordelen wegwerken'', legt Sinan Evsen van de stichting Islam en Dialoog uit. "Dat is gelukt. Sommige islamitische gezinnen waren zo enthousiast. Die hadden tijdens de vastenmaand wel dertig of veertig mensen over de vloer.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.