Home

Achtergrond

'Terrorisme grootste impact op decennium'

Het terrorisme heeft de grootste impact gehad op het afgelopen decennium.

Dat schrijft René Boomkens, hoogleraar cultuurfilosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, in een opiniestuk dat vandaag is verschenen op de website van de universiteit.

"Terrorisme heeft ons erop gewezen dat we in een onvoorspelbare en onoverzichtelijke wereld leven'', zegt Boomkens. "Als gemeenschap blijken we kwetsbaar te zijn. En vanaf 2007 kun je daar ook nog de crisis bij optellen.'' Deze ontwikkelingen maken volgens de hoogleraar steeds duidelijker dat wij allemaal afhankelijk zijn van elkaar.

De snel groeiende invloed van de nieuwe media heeft ook een rol gespeeld. Die brengen niet alleen duizenden soorten nieuws in een mum van tijd in elke huiskamer, maar hebben er ook toe geleid dat mensen veel meer dan vroeger met elkaar in debat gaan. "Voor veel mensen is dat verwarrend, zoals voor onze koningin'', aldus Boomkens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.