Home

Achtergrond 4 reacties

Telweekeinde overwinterende ooievaars

Ooievaarsstichting STORK telt dit weekeinde de ooievaars die in Nederland overwinteren.

Iedereen kan meedoen. De bedoeling is dat mensen doorgeven waar zij ooievaars hebben gezien en hoeveel. De stichting is blij met gegevens van de ringen van de grote wit-zwarte vogels met hun rode snavel. Alle informatie kan naar wintertelling@ooievaars.eu worden gestuurd.

STORK staat voor STichting Ooievaars Research & Knowhow. De vrijwilligers namen in april de bescherming van de ooievaars over van de Vogelbescherming.

Het is voor de ooievaars steeds beter toeven in Nederland. In de jaren zestig van de vorige eeuw was de vogel bijna uit Nederland verdwenen, maar na een zogenoemd herintroductieprogramma van de Vogelbescherming is het ooievaarspeil in de loop der jaren weer omhoog geschoten. Menselijke bemoeienis blijft nodig, omdat het evenwicht wankel is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  c.van duuren

  iedere morgen komt er een echtpaar met een kind op het grasveld beneden,al het hele jaar. ik woon 8 hoog en kijk erop.hun standplaats is een paal bij het amsttelpark,tegenover de molen. kind is van de zomer daar geboren en is haast nog groter dan de ouders. Succes.

 • no-profile-image

  stork

  Bij mijn buurman staan er drie in de tuin met een luier en een baby in de snavel

 • no-profile-image

  gert

  Wel twee zilverreigers gezien in mijn omgeving afgelopen week ,vandaag ook weer een.

 • no-profile-image

  els janson

  Gezien in Drenthe 2 ooievaars. In de wei bij Peize.

Of registreer je om te kunnen reageren.