Home

Achtergrond 8 reacties

Tegenslag voor blanke boeren Zimbabwe

Blanke boeren in Zimbabwe moeten opnieuw een tegenslag incasseren.

De regering van Zimbabwe mag doorgaan met landonteigeningen van de blanke boeren. Een rechtbank in de hoofdstad Harare heeft een uitspraak verworpen van het tribunaal van de Zuidelijk Afrikaanse Ontwikkelingsorganisatie (SADC), die de landonteigeningspolitiek van de dictatoriale president Robert Mugabe in 2008 illegaal verklaarde.

Dat heeft het Zuid-Afrikaanse persbureau SAPA vandaag gemeld. Het SADC-tribunaal bepaalde in 2008 dat blanke boeren hun land mochten behouden, omdat het beleid van Mugabe racistisch was. Een groep blanke boeren had de hulp ingeroepen van het SADC-tribunaal, waar burgers van lidstaten een zaak kunnen aanspannen als alle juridische mogelijkheden in hun eigen land zijn uitgeput.

De Zimbabwaanse regering legde die uitspraak naast zich neer, waarop blanke boeren naar het hof in Harare stapten om de uitspraak van het tribunaal ten uitvoer te laten brengen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brabant

  Deze oliebol van een mugabe heeft ervoor gezorgd dat de graanschuur van afrika geplunderd is en niks meer opleverd. Van graanexporteur naar graanimporteur. Dat krijg je ervan als zo'n dictatoriaal zwarte rat zijn gang kan gaan. De VN had het land al lang moeten binnenvallen en dit heerschap weg moeten poetsen.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Het lijkt de Rechterlijke Macht in Nederland wel. Hoe dan ook, de overheid heeft te alle tijde gelijk.

 • no-profile-image

  strontboer

  Het belachelijke is dat mugabe laatst zijn blanke vriend billy rautenbach wel 100000 ha krijgt om te boeren.
  Het fijne is dus dat hij niet op de huidskleur let:(

 • no-profile-image

  Freek

  Kijk, ieder nadeel heb ze voordeel. Daar bij Mugabe weten ze tenminste waar ze aan toe zijn. Luid en duidelijk: opzouten! Hier werkt men de boeren met speldeprikken (soms breinaalden) het land uit.

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Maar het eindresultaat zal hetzelfde zijn, Freek.

 • no-profile-image

  gert

  Dit is ook een soort Natura 2000 en EHS en ontpoldering

 • no-profile-image

  Willem van den Akker

  Een beetje domme en ongenuanceerde reacties waar eigenlijk niet op gereageerd hoeft te worden. Maar er is wel een lesje te trekken uit wat er in Zimbabwe gebeurd. Mugabe heeft het voor elkaar gekregen door de blanke boeren te verjagen de gehele primaire productie te laten instorten. Waardoor het hele land aan de bedelstaf is geraakt. Lesje, de primaire productie is de basis van de economie, waarop alles aan het draaien gaat. Overal ter wereld werken boeren zich krom (ook de blanke boeren in Zimbabwe) waarop de economie aan het draaien gaat en de bevolking gevoed word. Dus laat die overal in ere gehouden worden, ook in Nederland!

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  De grootste tegenslag voor deze blanke boeren is het feit dat ze er wonen. Wat een afschuwelijk land....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.