Home

Achtergrond

Sublieme narcissen hoog gewaardeerd

Een aantal narcissenkwekers en –veredelaars heeft gezorgd voor sublieme inzendingen op de Midwinterflora.

Met in de voorste gelederen Hein Meeuwissen die een eerste prijs behaalde met de geel/oranje Narcissus 'Double Itzim'.

Meeuwissen showt onder andere Narcissus 'Toby the First', N. 'Smalll Talk' en N. 'Yellow Wings'. Door W.F. Leenen wordt een aantal producten uit het sortiment Narcissus Viridi voor het voetlicht gebracht. Kleinbloemige narcissen met een overwegend groene kleur en een uitstekend gewas.

Prachtig is ook de kleine Narcissus 'Avalanche'. Lelies zijn er op de show in Lisse ook te kust en te keur. Marklily doet de reputatie alle eer aan met een gigantische inzending van enorm sterke cultivars, waaronder de witte Lilium 'Renova' en L. 'Martello' met knoppen om vol ontzag u tegen te zeggen.

Royal van Zanten toont onder andere puike kwaliteit van de Lilium longiflorum 'White Triumph'. Lelies ook van Mak Breeding, met enkele zeer stevige potlelies waaronder de witte L. 'Sunny Sulawesi'. 'Lilium Lake Carey' van genoemd bedrijf behaalde de eerste prijs van de totale lelie-inzendingen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.