Home

Achtergrond

Studenten kamerfraude krijgen geld terug

Gedupeerde studenten van de kamerverhuurfraude in Utrecht krijgen hun geld terug. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.

Ruim honderd studenten deden de afgelopen weken aangifte van oplichting door twee malafide kamerverhuurbedrijven. De studenten betaalden ieder meer dan 1000 euro voorschot voor een kamer die ze nooit zouden krijgen.

De bankrekeningen van de eigenaren van @Home Housing en Immo Woon Groep zijn geblokkeerd en de tegoeden bevroren. "We zijn in overleg met de twee banken hoe we de gedupeerden zo snel mogelijk hun geld terug kunnen geven'', aldus de woordvoerster van het OM. Daarbij wordt niet gewacht op een eventuele aanhouding van de verdachten. "Dat zou de procedure onnodig lang vertragen'', vindt de zegsvrouw.

De politie heeft inmiddels de meeste aangiften afgehandeld. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.