Home

Achtergrond

Strooizout ook in België bijna op

Het strooizout in België is bijna op. Aan het einde van de week is er mogelijk geen zout genoeg meer voor snel- en provinciale wegen, waarschuwt de gouverneur Cathy Berx van de provincie Antwerpen in een brief aan de gemeenten.

Berx adviseert de gemeenten om zuinig te zijn bij het strooien, zo is vandaag bekendgemaakt. Esco, de grootste leverancier van strooizout in België, heeft nu een wachttijd van twee weken voor gemeenten die bestellingen doen. De snelwegen krijgen voorrang bij het strooien. Schepen zijn onderweg om extra zout aan te voeren vanuit Duitse mijnen. Ook uit Brazilië komen deze maand nog grote schepen met nieuwe ladingen.

Ook in Nederland begint op veel plaatsen de bodem van de zoutvoorraad zichtbaar te worden. Maar minder strooien op de snelwegen is nog niet aan de orde, meldde Rijkswaterstaat gisteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.