Home

Achtergrond

Sterke hyacinten op de bloemenkeuring

De veredeling spant zich in om wat het hyacintensortiment betreft regelmatig cultivars te brengen die een aanvulling en/of versterking betekenen.

Dat geldt beslist voor de witte Hyacinthus 01-1700 van Markglory. Een forse tros, met flinke nagels en keihard.

Het Hobaho Hyacintenteam zet een dikke streep onder het showen van kwaliteit en doet dat met onder andere een pot H. 'Blue Pearl' die nog rauw in de kop is. Dat impliceert dat de bezoeker van de keuringszaal de verdere bloei ontwikkeling van dit product op de voet kan volgen. Fraai is ook de licht purperen Hyacinthus onder nummer 8697-1 en iets donkerder van tint H. 'Purple Sensation'.

Onder het grote aantal hyacinten dat in de keuringszaal nog aanwezig is van de vorige week gehouden Midwinterflora, bevindt zich ook de inzendingen snijhyacinten van Markglory en van Orientalis, alsmede prachtige kwaliteit van de blauwe multiflora hyacint ‘Anastasia’ die is ingezonden door C.v.d. Berg en Zn.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.