Home

Achtergrond 1 reactie

Steeds meer ouderen bezitten auto

De afgelopen negen jaar is het autobezit onder 65-plussers sterk gestegen. Het aantal 80-plussers met een auto is zelfs verdubbeld.

Ook hoogbejaarden van 90 jaar en ouder kruipen steeds vaker achter het stuur van hun eigen wagen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt deze cijfers bekend.

Volgens het CBS stonden begin vorig jaar 1,1 miljoen personenauto's op naam van een 65-plusser, 46 procent meer dan in 2000. De 80-plussers bezaten in januari vorig jaar ruim 162.000 automobielen en de groep vanaf 90 jaar reed in zevenduizend wagens.

Hoe ouder de automobilist des te ouder en lichter de auto, constateert het CBS. Auto's van 65- tot 70-jarigen waren begin 2009 gemiddeld nog geen negen jaar oud, terwijl die van 90-plussers gemiddeld bijna dertien jaar oud waren. Bovendien waren de wagens gemiddeld bijna 155 kilo lichter dan die van 65- tot 70-jarigen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gaatze

    lees; steeds meer autobezitters worden ouder

Of registreer je om te kunnen reageren.