Home

Achtergrond

'Snel wet nodig voor zuiveren afvalwater'

De overheid moet snel met een schoonwaterwet komen om waterschappen en gemeenten te laten samenwerken bij de afvalwaterzuivering.

Dan kan voor burgers en bedrijven de prijs voor het schoonmaken van afvalwater omlaag. Dat stelde dinsdag de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW). De belangenbehartiger voor de zakelijke energie- en watergebruikers vindt het onverteerbaar dat dit jaar bijna alle waterschappen de zuiveringsheffing verhogen.

Een ambtelijke adviescommissie stelde dat wanneer gemeenten, die gaan over de riolering, en de waterschappen, belast met de zuivering, de handen ineenslaan, jaarlijks een besparing mogelijk is tot wel 600 miljoen euro. De Unie van Waterschappen heeft zich ook voor samenwerking uitgesproken.

Directeur water Henk Brons van de VEMW zegt dat alle partijen, inclusief waterschappen en gemeenten, het eens zijn. Alleen is hij bang dat er niks gebeurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.