Home

Achtergrond

Sneeuwjacht en ijzel: weg blijft gevaarlijk

Enkele snelwegen in het noorden van het land zijn niet meer berijdbaar door de vorming van sneeuwduinen.

Dat meldde de ANWB zondagochtend. In Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland is nog altijd sprake van sneeuwjacht, waardoor sneeuwduinen ontstaan en het zicht slecht is. De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is afgesloten wegens sneeuwval.

In het midden en zuiden van het land zijn de wegen verraderlijk glad door ijzel, waarschuwden het KNMI en de VerkeersInformatieDienst. Het weeralarm dat het KNMI zaterdagavond uitgaf voor de noordelijke provincies blijft voorlopig van kracht.

Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval met minder dan 200 meter zicht sprake van sneeuwjacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.