Home

Achtergrond

Slingeraapje geboren in GaiaPark

In dierentuin GaiaPark in Kerkrade is dinsdag een zeldzame roodgezicht slingeraap geboren. Dat maakte GaiaPark vrijdag bekend.

Het aantal nakomelingen van deze apensoort dat de afgelopen jaren in Europese dierentuinen ter wereld kwam, is volgens GaiaPark gering. De geboorte is daarom heel belangrijk voor het Europese fokprogramma van roodgezicht slingerapen. Moeder en jong maken goed. Het is alleen nog niet duidelijk of het om een mannetje of een vrouwtje gaat, want het pasgeboren aapje houdt zich stevig vast aan de lange haren van moeder en is daardoor nauwelijks te inspecteren.

De roodgezicht slingeraap is een grijpstaartaap en leeft in het wild in de regenwouden van Frans Guyana, Suriname en het noordelijke deel van Brazilië. Ze worden daar bedreigd door jacht en beperking van hun leefgebied. In Europa leven verspreid over zeven dierentuinen 26 roodgezicht slingerapen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.