Home

Achtergrond

Selectie van dertig schapen voor de veemarkt in Utrecht

Schapenhouder en handelaar Pieter van Weverwijk uit het Zuid-Hollandse Schoonrewoerd zoekt samen met een paar helpers alvast een groepje van dertig schapen uit om donderdag mee naar de veemarkt in Utrecht te nemen.

De schapen lopen nabij Beusichem in Gelderland. Normaliter worden pas op woensdag schapen geselecteerd om naar de Utrechtse veemarkt te worden gebracht. "Maar we waren toch in de buurt," zegt Van Weverwijk. Dat de schapen vervolgens nog een dagje in de warme stal moeten staan is zeker met dit weer geen enkel probleem. Van Weverwijk zet zijn schapen vooral af op de binnenlandse markt.
Foto William Hoogteyling

Het grootste pretpark van Nederland, zo afficheren recreatieondernemers op het platteland zich op de Vakantiebeurs in Utrecht. De beurs gaat morgen voor het publiek open en duurt tot aanstaande zondag. De plattelandsondernemers hebben gezamenlijk de website plattelandvakantieland.nl opgezet, die onder meer mogelijkheden biedt om online vakanties op het platteland te boeken. Het project krijgt steun van de Europese Unie, de Dienst Landelijk Gebied en de Provincie Noord-Brabant. Foto William Hoogteyling

Melkveehouder Henk van Hemmen voert zijn pinken en droge koeien wat hooi bij in de wei. Met zo’n extraatje houden de dieren zich prima. "Voor de gezondheid is het buiten houden van deze dieren eigenlijk nog beter dan opstallen", weet Van Hemmen. "Het klimaat is gezond en ze krijgen geen klauwproblemen." Al laat hij er direct op volgen dat hij deze dieren niet opstalt omdat hij eigenlijk een beetje ruimtegebrek heeft. "Maar de dieren hebben een dikke vacht, komen niet uit de warmte en zijn het buiten zijn gewend. Daarbij geven ze geen melk. Met een beetje extra aandacht is het dus geen enkel probleem", zegt hij. Foto Jan Bouwman

Toeleveranciers en dienstverleners presenteren op de tweede editie van de driedaagse Landbouw Vakbeurs Assen hun nieuwste innovaties en de laatste ontwikkelingen in hun expertise. Op de foto wordt de Terrion ATM 7360 360 pk besproken. Automatisering, energiebesparing en duurzame productie zijn belangrijke onderwerpen. De beurs is vooral gericht op akkerbouw en veehouderij. Foto Harry Tielman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.