Home

Achtergrond

Scooter populair onder dieven

Brommers en scooters zijn niet alleen populair onder het publiek, maar wekken ook steeds vaker de interesse van het dievengilde.

Uit gegevens die de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (STAVc) vrijdag publiceerde, blijkt dat vorig jaar 14,2 procent meer brom- en snorfietsen, voornamelijk scooters, werden gestolen dan in 2008.

Een op de 77 bromfietsen werd in 2009 gestolen; 13.276 in totaal, zo blijkt uit de cijfers. Personenauto's werden met een 'score' van één op 769 een stuk minder vaak ontvreemd.

Van de gestolen bromfietsen werd ongeveer een kwart teruggevonden, van de auto's meer dan de helft. Ook motoren, waarvan er in 2009 10 procent meer in criminele handen belandden, komen slechts in één op de vier gevallen terug.

Hoewel over heel 2009 1,7 procent minder personenauto's ten prooi vielen aan autodieven, stijgt het aantal diefstallen weer enigszins sinds september.

Diefstal van bedrijfsvoertuigen in de categorie tot 3500 kilogram steeg met 6,7 procent. Eén op de vier van deze diefstallen gebeurt in Noord-Brabant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.