Home

Achtergrond

'Scholier kon nog even skypen'

Vwo-scholier Thijs Olthof van scholengemeenschap Winkler Prins uit Veendam heeft woensdagochtend vroeg nog even via skype vanuit Haïti kunnen melden dat hij, zijn vader Huub en een begeleidster de aardbeving veilig hebben doorstaan.

Sindsdien is het contact met de scholier en zijn medereizigers verbroken. Thijs Olthof is in gezelschap van een aantal andere Nederlandse scholieren.

Dat heeft zijn mentor, docent geschiedenis Bob Visser van het Winkler Prins, woensdag gezegd. "Thijs was met zijn vader en de reisbegeleidster onderweg toen de beving plaatshad. Ze hebben het veilig overleefd en zijn niet gewond. Hoe het met de rest van de kinderen is die mee op reis zijn, weten we niet, want die komen van andere scholen in het land.''

De zesdeklasser maakte dit voorjaar met vijf klasgenoten van het Winkler Prins een profielwerkstuk over houtskoolwinning in Haïti. Dat gebeurde via Worldschool op uitnodiging van de stichting Projecthulp Haïti. Het werkstuk was een groot succes en leidde tot een uitnodiging aan Thijs Olthof voor een reisje naar Haïti. Ook scholieren elders in het land die een werkstuk over Haïti hadden gemaakt, werden uitgenodigd. De scholieren kregen daarvoor extra vrij.

"De vader van Thijs, tevens ouderraadslid op onze school, is mee als een van de begeleiders. We kennen zowel Thijs als hem persoonlijk en zijn bezorgd over hen, ondanks het eerste geruststellende bericht'', zegt mentor Visser. Wrang detail is dat de klasgenoten die meewerkten aan het profielwerkstuk over Haïti, juist woensdagavond een presentatie voor ouders en belangstellenden houden op de school. Visser: "Een bizarre avond.''

De reis door Haïti zou tot eind van deze week duren. Wanneer de scholieren en hun begeleiders kunnen terugkeren, is nog volstrekt onduidelijk. Het Winkler Prins houdt de medeleerlingen op de hoogte via bulletins, maar zag woensdag geen kans om contact te krijgen met de reisorganisatie in het land of de leerling via telefoon of internet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.