Home

Achtergrond

Scheuten bouwt zonne-energiecentrale in VS

Fabrikant van zonnepanelen Scheuten gaat in de Amerikaanse staat Pennsylvania een zonne-energiecentrale bouwen met een vermogen van 5 megawatt.

Daarmee kunnen 1200 Amerikaanse huishoudens van elektriciteit worden voorzien. Met het project is een investering gemoeid van 49 miljoen dollar. Het bedrijf uit Venlo kreeg deze week een subsidie van 3 miljoen dollar voor de bouw van de centrale.

"Dit is een mijlpaal voor ons kantoor in de Verenigde Staten en biedt ons kansen om verdere stappen te nemen op de Amerikaanse markt'', aldus bestuursvoorzitter Frans van den Heuvel.

Scheuten, van oorsprong een glasbedrijf en als zodanig nog steeds actief, stapte tien jaar geleden in zonnepanelen. Het bedrijf nadert inmiddels met meer dan 1800 werknemers wereldwijd een jaaromzet van 500 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.