Home

Achtergrond

Scharrelei haalt meer dan de helft markt Duitsland

Het marktaandeel van scharreleieren in Duitsland bereikte in het vierde kwartaal van 1009 51,7 procent en overschreed daarmee voor de eerste keer de 50 procent.

In het vierde kwartaal zijn voor het eerst meer scharreleieren verkocht dan eieren uit alle andere systemen bij elkaar. Dat meldt pluimveehouderijmarktbureau MEG aan de hand van de uitkomsten van consumentenonderzoek. De groei van de scharrelhouderij ging ten koste van de kooieieren, die op een aandeel van 17,3 procent bleven steken. Het zou bij deze eieren primair eieren uit kleine groepshuisvestingskooien betreffen, daar de gangbare kooisystemen per 1 januari jongstleden in Duitsland niet meer mogen worden gebruikt.

Het aandeel biologische eieren profiteerde niet van de ontwikkeling en zakte met een fractie van 0,2 procent naar 6,6 procent. Freiland-eieren scoorden wel hoger en kwamen op 24,5 procent tegen 23,8 procent in 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.