Home

Achtergrond 7 reacties

Schapenbedrijf Nuenen vrij van Q-koorts

Op een schapenbedrijf in het Brabantse Nuenen is geen Q-koorts vastgesteld.

Die boodschap heeft schapenhouder Rob Adriaans dinsdag per brief gekregen van het ministerie van Landbouw. Volgens de opgeluchte Adriaans komt daarmee een einde aan een week van onzekerheid.

De ongeveer 1500 vleesschapen in Nuenen zouden in het voorjaar 2009 een bron van besmetting zijn geweest, zo beweerde een plaatselijke GGD-arts. Hij legde een verband tussen tientallen mensen die ziek waren geworden, nadat ze het bedrijf hadden bezocht tijdens de lammetjeskijkdagen. De beschuldiging leidde vorige week tot Kamervragen en een onderzoek van het RIVM, omdat tot dusver alleen geiten en schapen die melk produceren, verdacht waren.

Adriaans weet pas over een jaar of zijn bedrijf schade heeft opgelopen door de publiciteit. Hij noemt de uitlatingen van de GGD 'een beetje dom', maar wil het er voorlopig bij laten. "Mensen roepen wel vaker iets in het heetst van de strijd.'' Uit eerbied voor de bedrijven met melkgeiten en melkschapen zal de schapendhouder dit voorjaar geen lammetjeskijkdagen houden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen boer

  Mijnheer Adriaans, graag overwegen of u deze GGD arts gerechtelijk kunt laten vervolgen. U wordt er waarschijnlijk niet veel beter van, maar het zou andere flapdrollen met dr. voor hun naam ervan kunnen weerhouden gratuite uitspraken als deze te doen. Kost de samenleving miljoenen maar het blijft gebeuren; waar zijn al die wetenschappers ook alweer die het einde der tijden propageerden als gevolg van BSE?

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het was vanavond weer klip en klaar in NOVA. Zowel LNV, VWA als de GD verdraaien de zaken of liegen alles aan elkaar en Klink doet daar nog een schepje bovenop. Onbegrijpelijk dat dit stelletje goorlappen in een parlementaire democratie zomaar voort kan denderen. Hier hoeft geen enquette meer over te worden gehouden. Hiertegen moet het volk te hoop lopen. Want dit is de dictatuur van onbenul en macht. Het failliet van constitutie en rechtsstaat.

 • no-profile-image

  ex geitenhouder

  Ik gun deze mensen deze meevaller, maar als de schapen straks geworpen hebben en ze gaan melkmonsters nemen dan is het pas zeker of er geen besmetting is, maar denk maar niet dat ze dat doen het risico is veel te groot op een nieuwe moordpartij

 • no-profile-image

  henk

  We zitten tot de nek in de Q Koortsgate !! Wie kan hier nog een touw aan vast knopen ?

 • no-profile-image

  witte geit

  Hoe kunnen ze dit weten. Er was toch geen onderzoek ingesteld behalve dat er 19 van de 20 monsters een lichte besmetting aantoonde. knoeien met bewijsmateriaal en verdraaien met feiten kunnen zein DEN HAAG verrekte goe, deze uitslag kon je al van verre aan zien komen,geluk voor fam. adriaans. mijn mening over appie happy en gerda
  stelletje vuile hufters

 • no-profile-image

  a nonymus

  erreg herkenbaar allemaal. zachte heelmeesters die struisvogelpolitiek bedryven. het was al byzonder onwelriekend en de geur van bederf zal helaas nog veeeeeel penetranter worden. deze nota zal ook niet meevallen. wordt voldaan in de hardste valuta die er is: mensen. maar ja Der Staat kent aan leven geen waarde toe. en als het fout loopt dan "hatte man es nicht gewusst". erreg geloofwaardig allemaal. net als die argentynse meneer die zich de schoonvader van de oudste zoon van de weduwe von amsberg noemt. you can fool some of the people........vertaald: je kunt even enkele mensen voor de gek houden maar je kunt niet iedereen altyd iedereen bedriegen. trieste zaak. 8h738k

 • no-profile-image

  ikke

  Deze boodschap komt het ministerie ook wat beter uit. Als ze dit niet deden werdhetvoort helemaal een flop.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.