Home

Achtergrond

Schapen naar een nieuwe locatie

Veehandelaar Joop Postma in het Friese Nijeholtwolde brengt zeven schapen en 28 lammeren naar een andere locatie.

Postma heeft vijftig fokschapen. "Nee het is voor mij echt geen hobby. Ik wil er wel geld aan verdienen en dat lukt me ook. Anders zou ik er mee ophouden." De schapen gaan naar een ander perceel waar iets meer gras staat dan op de plek waar hij ze ophaalde. "Of er weinig gras staat of niets – veel maakt het niet uit. Je moet ze toch bijvoeren. Dat wordt er niet anders van." Een deel van de schapen zal voor de slacht worden afgevoerd. Foto Alex de Haan

Grote dampwolken slaan van de mest die in een sleufsilo op het erf van melkveebedrijf Van den Akker in Nijeholtwolde zijn opgeslagen. Marc Boersma rijdt de mest naar een vaste plek verderop. De vracht wordt daar bewaard tot de mest over het veld kan worden uitgereden. Samen met zijn collega Marc Hoekstra laadt hij de mest zelf mt een shovel op een kiepwagen. De mest is afkomstig van het melkveebedrijf van Van den Akker, dat in totaal 220 koeien telt.

Zaadleverancier Nickerson-Zwaan presenteerde vandaag de twee nieuwe peenrassen Hermes en Gema. Dat gebeurde op de peendag die het bedrijf vandaag heeft gehouden in Nagele in de Noordoostpolder. Deze dag was een samenwerking met zusterbedrijf Clause, dat rassen veredelt. Hermes is een B-peen en Gema een C/D-peen, beide voor de lange koelhuisbewaring. "We zaten nog niet in het bewaarpeensegment", legt Frank van der Geest, hoofd proefvelden, uit. "Met deze rassen proberen hierin een plek te veroveren."
Kenmerkend voor de beide rassen is dat het snelle en uniforme kiemers zijn. Ook hebben de twee rassen sterk loof, wat noodzakelijk is bij het rooien met een bandplukker. Foto Axipress

Hongarije toont zijn brede sortiment kleurrijke groente en fruit op de internationale vakbeurs Grüne Woche in Berlijn. Het land is volgens Hongaars landbouwminister József Gráf trots dat het dit keer zich mag presenteren als partnerland op de Duitse vakbeurs. Het land neemt al sinds 1972 deel aan de internationale beurs in Berlijn. Volgens de landbouwminister is Duitsland de belangrijkste afnemer van Hongaarse producten. In de afgelopen tien jaar verdubbelde volgens hem de Hongaarse agrarische uitvoer naar Duitsland.Foto Grüne Woche

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.