Home

Achtergrond 3 reacties

Schapen maakt N361 onveilig

Een aantal schapen maakte zondagmiddag de N361 onveilig. De tientallen schapen wisten aan het begin van de middag via een bevroren sloten hun wei te verlaten.

Dat heeft de ANWB gemeld. De schapen maakten vooral de gedeeltes tussen de dorpen Oudkerk en Damwoude en tussen Kollum en Anjum onveilig. Oplettende automobilisten hebben de politie ingeseind, die vervolgens uitrukte om de rondhuppelende dieren weer te vangen.

De politie wist de schapen tegen een uur of twee bijeen te drijven en heeft ze terug in de weide gezet. Maar de ANWB waarschuwt desondanks dat dat geen garanties biedt dat de dieren daar nu braaf blijven zitten. "Dit soort problemen doet zich in landelijke gebieden vaker voor als het vriest'', stelt een zegsvrouw.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  niek

  waren deze schapen wel Q koorts vrij?

 • no-profile-image

  Louisa

  De eigenaars van deze schapen zijn te gierig om normale afrasteringen te plaatsen in de wintermaanden langs de evt bevroren sloten en brengen liever hun dieren in gevaar (en mensen!) Zelfs een stadsmens weet dat bevroren sloten met sneeuw er voor de schapen netzo uitzien als de wei zelf, ze zien geen verschil dus ze lopen ook op de sloten(sommigen zakken er door). Egoisten hoor. Dit soort mensen zouden hoge boetes moeten krijgen voor het gevaar wat ze hiermee hun dieren en medemensen aandoen. >:-( wedden dat ze dan wel maatregelen nemen???
  Neem geen dieren dan als je geen geld aan hun veiligheid wilt uitgeven (en aan de veiligheid van je medemens)
  Groet Louisa met schapen die wel veilig zitten

 • no-profile-image

  gj

  Misschien heb je wel helemaal gelijk hoor Louisa. Stap op je fietsje en ga ook protesteren bij de Oostvaardersplassen.
  Daar gebeurt nl exact hetzelfde.

Of registreer je om te kunnen reageren.